Γράφει ο Νίκος Στεφανίδης

Δημοτικός Σύμβουλος του ΚΚΕ

Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα

 

Στην εφημερίδα σας (τεύχος Οκτωβρίου 2013) υπάρχει άρθρο με τίτλο «η τέχνη του ζην πολιτικώς» και με υπογράφουσα την κ. Ρ. Τζωρτζάκη.

 Η εν λόγω κυρία επιχειρεί να μας πείσει ότι ο φασισμός και ο κομμουνισμός ταυτίζονται (!!), ότι ο Χίτλερ και ο Στάλιν ήταν θιασώτες της ίδιας ιδεολογίας «του ολοκληρωτισμού», ότι η αταξική κοινωνία που επιδιώκει η κομμουνιστική ιδεολογία και η ρατσιστική κοινωνία της άριας φυλής, που ευαγγελίζεται ο φασισμός είναι το ίδιο και ότι τα 55.500.000 των νεκρών του Β΄παγκοσμίου είναι το αποτέλεσμα της «έλλειψης ψυχραιμίας» μπροστά στη φτώχεια, που «γεννούσε φόβο για το μέλλον των εργατών».

Με λίγα λόγια δηλαδή ο Β΄παγκόσμιος πόλεμος δεν είχε σχέση με την πολιτική, την οικονομία και τη διπλωματία, ήταν ένα ψυχολογικό θέμα που όπως μας λέει η αρθρογράφος πήγαζε από «το φόβο του άλλου, του διαφορετικού».

Θα επιχειρήσω να απαντήσω στο άρθρο όχι με ψυχολογικά επιχειρήματα αλλά με βάση τη λογική, θεωρώντας ότι η γράφουσα ούτε είναι ανόητη ούτε θέλω να πιστεύω ότι μια «προοδευτική νέα» συνειδητά προσπαθεί να παραχαράξει κι αυτή με τη σειρά της την ιστορία για να προπαγανδίσει τη φασιστική ιδεολογία (;) ή ίσως να κερδίσει 100.000 ευρώ (τόσο πληρώνει η Ε.Ε μέσω του προγράμματος Ευρωπαϊκή Μνήμη σε όποιον συμμετέχει σε δράσεις που εξισώνουν τον κομμουνισμό με το φασισμό).

Θέμα 1ο : 55.500.000 νεκροί. Αυτό που «ξέχασε» να μας πει η κ. Τζωρτζάκη είναι ότι πάνω από 22.000.000 από αυτούς τους νεκρούς,  ήταν Σοβιετικοί στρατιώτες και πολίτες, οι οποίοι απελευθέρωσαν τη μισή Ευρώπη. Δε θα μας πει ποτέ ότι ο «φασίστας» (κατά την άποψή της) Στάλιν,  πολέμησε ουσιαστικά μόνος του το Χίτλερ, όταν ΗΠΑ και Βρετανία κήρυξαν τον πόλεμο το 1939 και πολέμησαν το 1944 (!) δηλαδή 5 χρόνια μετά, όταν ο Κόκκινος Στρατός ήδη προέλαυνε έξω από το Βερολίνο. Δεν ξέρω αν θα μας πει η κ. Τζωρτζάκη ότι την 1η Μάη του 1945 η κόκκινη σημαία της ΕΣΣΔ κυμάτιζε στο – απελευθερωμένο από τους Σοβιετικούς και τον «εγκληματία» Στάλιν – Βερολίνο. Δε θα μας πει ότι η 9 του Μάη που γιορταζόταν με απόφαση του ΟΗΕ σαν ημέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, οι «σύγχρονοι» της κας αρθρογράφου την μετέτρεψαν σε «ημέρα της Ευρώπης». Και αυτό για να μην θυμούνται οι νεότεροι ότι οι Σοβιετικοί, ο Κόκκινος Στρατός και το Αντιφασιστικό Κίνημα στην ευρωπαϊκή ήπειρο ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΥΝΕΤΡΙΨΑΝ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ.

Θέμα 2ο : ο Χίτλερ έπασχε από «έλλειψη ψυχραιμίας»: προσωπικά δεν γνωρίζω το ψυχολογικό προφίλ του Χίτλερ. Εκείνο που γνωρίζω από τα ιστορικά στοιχεία είναι ότι ανέβηκε στην εξουσία με εκλογές και με τη στήριξη των βιομηχάνων της Γερμανίας (Thyssenkrupp κ.ά) και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων των ΗΠΑ, της Αγγλίας και της Γαλλίας (General Motors, IBM, Ford, κτλ). Όλοι αυτοί οι οικονομικοί γίγαντες ενίσχυσαν τη Γερμανία, με σκοπό να τη στρέψουν εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης, ενώ μετά τον πόλεμο, Γερμανοί εγκληματίες πολέμου επάνδρωσαν το ΝΑΤΟ και μυστικές υπηρεσίες των «δημοκρατικών» ιμπεριαλιστικών κρατών. Τη στήριξή τους στο Χίτλερ και στο Μουσολίνι (που δεν ήταν τρελοί, γιατί διαφορετικά δε θα συζητούσαν μαζί τους μεγαλοκαπιταλιστές της εποχής), πέρα από τους επιχειρηματικούς ομίλους, προσέφεραν και η καθολική εκκλησία και σειρά σοσιαλδημοκρατικών, συντηρητικών και άλλων αστικών κομμάτων.

 Αυτό αποδεικνύει περίτρανα ποιος γεννάει το φασισμό και ποιού τα συμφέροντα εξυπηρετεί η φασιστική ιδεολογία. Γι’ αυτό και «ξεχνάνε» σήμερα να μας πουν ότι δίπλα στη Δίκη της Νυρεμβέργης είχαμε και τη Δίκη των βιομηχάνων που στήριξαν τους Ναζί. Αυτά θέλουν να σβήσουν από την ιστορική μνήμη και ανέλαβαν έργο οι πλαστογράφοι της Ιστορίας.

Θέμα 3ο : η αταξική κοινωνία είναι φασιστική; Ο φασισμός είναι  αυταρχική εθνικιστική πολιτική ιδεολογία που έχει ως στόχο να θέσει το έθνος, το οποίο ορίζει βάσει αποκλειστικών βιολογικών, πολιτισμικών ή/και ιστορικών συνθηκών, υπεράνω κάθε άλλης αξίας .

Τι είναι η κομμουνιστική αταξική κοινωνία; Να θυμίσουμε  «προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε»; Έχει αυτό καμία σχέση με τον αρρωστημένο εθνικισμό και το φυλετικό μίσος απέναντι σε όλους τους άλλους λαούς που χαρακτηρίζονται συλλήβδην ως κατώτεροι από τους φασίστες;

Ας δούμε τι έλεγε ο Ι.Β.ΣΤΑΛΙΝ στην ομιλία του για την Οκτωβριανή επανάσταση το Νοέμβρη του 1941:

«[…]Ο Λένιν ξεχώριζε δύο ειδών πολέμους: κατακτητικούς και συνεπώς άδικους πολέμους, και απελευθερωτικούς, δίκαιους πολέμους.

Οι Γερμανοί διεξάγουν τώρα, ένα κατακτητικό άδικο πόλεμο, που αποβλέπει στην αρπαγή ξένου εδάφους και στην υποδούλωση ξένων λαών.

 Ο πρώτος μας σκοπός είναι η απελευθέρωση των δικών μας εδαφών και του δικού μας λαού από το γερμανοφασιστικό ζυγό. Και συνεχίζει «εμείς δεν έχουμε ούτε μπορεί να έχουμε τέτοιους σκοπούς όπως η επιβολή της δικής μας θέλησης και του δικού μας καθεστώτος στους σλαβικούς ή στους άλλους υπόδουλους λαούς της Ευρώπης που περιμένουν την βοήθειά μας. Ο σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε αυτούς τους λαούς στον απελευθερωτικό τους αγώνα ενάντια στην χιτλερική τυραννία και κατόπιν να τους δώσουμε πλήρη ελευθερία να έχουν στη χώρα τους το καθεστώς που θέλουν. Καμιά ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις των λαών[…]».

Τι σχέση μπορεί να έχουν οι παραπάνω θέσεις του Ιωσήφ Β. Στάλιν με αυτά που έλεγε ο Χίτλερ : […]πρέπει με όλα τα μέσα να πετύχουμε ώστε οι Γερμανοί να κατακτήσουν τον κόσμο, αν θέλουμε να δημιουργήσουμε τη μεγάλη μας γερμανική αυτοκρατορία, πρέπει πρώτα απ’ όλα να εκτοπίσουμε και να εξοντώσουμε τους σλαβικούς λαούς-Ρώσους, Πολωνούς, Τσέχους, Σλοβάκους, Βούλγαρους, Ουκρανούς, Λευκορώσους. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το κάνουμε αυτό».

«Εγώ απελευθερώνω τον άνθρωπο – λέει ο Χίτλερ – από την εξευτελιστική αυτή χίμαιρα, που λέγεται συνείδηση. Η συνείδηση, όπως και η μόρφωση, παραμορφώνει τον άνθρωπο […]».

Ας μελετήσει λοιπόν πιο ψύχραιμα την ιστορία, όποιος εξακολουθεί να βρίσκει κάποια, έστω την παραμικρή , ομοιότητα ανάμεσα στον κομμουνισμό και το φασισμό. Όσο για την κ. Τζωρτζάκη θα κλείσω κι εγώ με τα λόγια του Οδυσσέα που τα αντιγράφω από το κείμενό: «Αν δεν ήσουν τόσο ανυπόμονος δε θα ήσουν τόσο βραδύνους» και με το σύνθημα που λέει ο λαός,

ΛΑΕ ΘΥΜΙΣΟΥ, ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΑΤΑΣ, ΜΕ ΑΙΜΑ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΩΣΑΝ, Ε.Α.Μ., Ε.Π.ΟΝ., Ε.Λ.Α.Σ.!»

 

 

                                                     

Προηγούμενο άρθροΠείσμα… Στόχος… Ελπίδα… Ικανοποίηση…
Επόμενο άρθροΈνα ακόμη έργο υποδομής για τον Δήμο Μαραθώνος