Γράφει ο Άρης Παπουτσής*

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Είμαι ο Άρης Παπουτσής, Πολιτικός Μηχανικός – Οικονομολόγος και γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στον Δήμο Μαραθώνα. Στις 8 Οκτωβρίου, με την ομάδα μου, τον συνδυασμό ΕΜΕΙΣ, διεκδικούμε την ψήφο σας, για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, για τα παιδιά σας, για όλους τους νέους που απογοητεύονται μέρα με τη μέρα από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει ο Δήμος μας, για κάθε πολίτη που αγαπά και σέβεται τον τόπο μας και με αγανάκτηση παρακολουθεί καθημερινά την υποβάθμισή του.

Δραστηριοποιούμενος επαγγελματικά στην περιοχή μας και μεγαλώνοντας τα παιδιά μου εδώ, διαπιστώνω καθημερινά ότι οι διοικήσεις των τελευταίων ετών αδυνατούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες ενός Δήμου, στις ανάγκες των πολιτών του και στις εξελίξεις και τις αλλαγές που επιφέρει η ταχύτατα εναλλασσόμενη μετά-covid πραγματικότητα.

Αποφάσισα, λοιπόν, να συμμετέχω στον πολιτικό στίβο με στόχο την επανεκκίνηση του Δήμου Μαραθώνα, με την ελπίδα ότι οι πολίτες του Δήμου μας θα εμπιστευτούν και πάλι τους θεσμούς και με όραμα, να εισέλθουν στα πολιτικά πράγματα της περιοχής μας άνθρωποι νέοι, άφθαρτοι, με εξειδίκευση και ανιδιοτελή κίνητρα να αλλάξουν την περιοχή μας.

Την απόφασή μου αυτή πυροδότησε η επί χρόνια δύσκολη και υποβαθμισμένη καθημερινότητά μου ως πολίτης και επαγγελματίας της περιοχής. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι αναρίθμητα, από πού να πρωτοξεκινήσουμε… Από το υποστελεχωμένο και απαξιωμένο Κέντρο Υγείας, τον κακό φωτισμό και την ελλιπή καθαριότητα, την απαξίωση των εμπορικών κέντρων Δ.Ε. Μαραθώνα και Νέας Μάκρης, τη δυσκολία πρόσβασης και ασφαλούς μετακίνησης των δημοτών καθώς και των επισκεπτών, τα σχεδόν λησμονημένα ιστορικά μνημεία της περιοχής, την υποβάθμιση και μη αξιοποίηση των κεντρικών πλατειών, το χάος που επικρατεί με τα αδέσποτα, την έλλειψη ενός σημαντικού χώρου πολιτισμού, το τραγικά αναξιοποίητο και δυσπρόσιτο παραλιακό μέτωπο, την έλλειψη δικτύου πόσιμου νερού στη Δ.Ε. Γραμματικού, την υπέρμετρη γραφειοκρατία για την εξυπηρέτηση των πολιτών σε βασικές υπηρεσίες, τον ελλιπή πολεοδομικό σχεδιασμό, την ανυπαρξία ενός σύγχρονου χάρτη Χρήσεων Γης, το γεγονός ότι 5 χρόνια μετά τα οδυνηρά γεγονότα στο Μάτι δεν υπάρχει στοιχειώδης σχεδιασμός πυροπροστασίας και πρόληψης…

Ο δήμος μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, η οποία απαιτεί μια αναγκαία επανεκκίνηση σε βασικούς τομείς. Η ομάδα του ΕΜΕΙΣ, αποτελείται από γνώστες των επιμέρους νευραλγικών τομέων του Δήμου μας, που με την επαγγελματική τους εμπειρία και την ακαδημαϊκή εξειδίκευση έχουν πολλά να προσφέρουν στον τόπο και να δώσουν νέα πνοή στην πολιτική ζωή του Δήμου Μαραθώνα.

Οι στόχοι μας περιλαμβάνουν ριζικές αλλαγές και εκσυγχρονισμό στη διοίκηση του Δήμου, κρίσιμες παρεμβάσεις σε υποδομές ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή καθημερινότητα των πολιτών αλλά και ανασχεδιασμό της διοίκησης για έναν Δήμο ανθεκτικό στις συνεχείς και απροσδόκητες αλλαγές που επιτάσσει η εποχή.

Επιπλέον, το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις ενίσχυσης της παιδείας και της δια βίου μάθησης για την ανάπτυξη όλων των επαγγελματικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αλλά και την ουσιαστική καλλιέργεια των παιδιών και των εφήβων μας, προσπάθεια και πιέσεις στις αρμόδιες κρατικές αρχές για την καλύτερη δυνατή παροχή ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών στους πολίτες του δήμου μας και ιδίως σε ευπαθείς και κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, πλάνα δράσεων που θα αναδείξουν κάθε σπιθαμή φυσικού και πολιτιστικού πλούτου στην περιοχή μας και πολλές άλλες προτάσεις αναδιοργάνωσης και ανανέωσης του Δήμου Μαραθώνα τις οποίες θα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας emeis-marathonas.gr.

Στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο της πολιτικής, ο συνδυασμός μας, ΕΜΕΙΣ, αποτελεί μία ελπίδα που θα φέρει ριζική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό του Δήμου Μαραθώνα.

Η εισροή νέων στην πολιτική έχει καθυστερήσει εδώ και καιρό, και η ομάδα του ΕΜΕΙΣ είμαστε αποφασισμένοι να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ της παλαιότερης και της νεότερης γενιάς. Με βαθιά κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο δήμος μας, προσφέρουμε καινοτόμες λύσεις που βρίσκουν απήχηση σε ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Καθώς κατευθυνόμαστε προς τις κάλπες, ας αγκαλιάσουμε αυτό το κύμα νέας γενιάς ανθρώπων. Ας εμπιστευτούμε το δυναμικό των νέων και άφθαρτων προσώπων, γιατί μέσα από το πάθος και τις καινοτόμες ιδέες τους μπορούμε να χαράξουμε μια πορεία προς την πρόοδο.

Μαζί, ας εγκαινιάσουμε μια νέα εποχή για τον Δήμο Μαραθώνα, όπου η εμπειρία συναντά το νεανικό όραμα, και ας οικοδομήσουμε έναν δήμο που όλοι θα είμαστε περήφανοι να τον αποκαλούμε «σπίτι» μας.

Ας δώσουμε επιτέλους τη σκυτάλη στους νέους, σε εκείνους που το μέλλον τούς ανήκει δικαιωματικά!

* Ο Άρης Παπουτσής είναι υποψήφιος Δήμαρχος Μαραθώνα με την παράταξη «Εμείς»

Προηγούμενο άρθρο«Έλληνας ο δολοφόνος του οπαδού της ΑΕΚ»
Επόμενο άρθροΑπό 70.000 έως 100.000 ευρώ το παιδί – Γνωστός γυναικολόγος επικεφαλής στο κύκλωμα εμπορίας βρεφών