της Μάτα Χάρι

Με λένε Μάτα Χάρι και κατασκοπεύω ανθρώπινες σχέσεις.. χρόνια τώρα (όχι πολλά είμαι μόλις 33). Χωρίς ταμπού, μετά πάθους και άνευ φόβου θα μοιραστώ όλες μου τις εμπειρίες μαζί σας.

Με λένε Μάτα και μάταια προσπαθώ να καταλάβω τι θέλουμε σ’ αυτή τη ζωή. Όλοι, μηδενός εξαιρουμένου. Ομοφυλόφιλοι, ετεροφυλόφιλοι, κοντοί, χοντροί, λιγνοί, σοβαροί, γελαστοί, ανεγκέφαλοι και διανοούμενοι. Όλοι διατυπώνουμε πως θέλουμε «κάτι» για να είμαστε καλά και μέχρι στιγμής αυτό το κάτι το ‘χει βρει μόνο η Καίτη η Γαρμπή.

Ο μόνος straight τα βάζει με τον επίσης μόνο gay και προβληματίζεται τι θα απογίνει με το μέλλον των απογόνων αυτού του κόσμου, που για να τα λέμε όλα, σύμφωνα και με επιστημονικές μελέτες, πρόβλημα αυτού του δύσμοιρου του τόπου, αποτελεί το γεγονός πως οι σημερινοί νέοι έχουν διαγράψει το βασικό ένστικτο αναπαραγωγής, καθώς επίσης θεωρούν πως η διαδικασία συνεύρεσης προαπαιτεί downloading κάποιου application.

Από την άλλη, τι να σου κάνει και ο ομοφυλόφιλος για να ξεχάσει τον πόνο της μοναξιάς του, οργανώνει μια εκστρατεία κατά του ρατσισμού, μπας και καταλήξει η βραδιά σε κανένα πάρτι και γελάσει το πικραμένο μας το χείλος. Όπου για να τα λέμε πάλι όλα, εννοείται πως ο straight φίλος μας θα πάει στο event για να μη θεωρηθεί οπισθοδρομικός. Άσε που ελπίζει ότι εκεί θα συναντήσει και πολύ κόσμο μπας και γίνει καμιά κατάσταση. Από μέσα του βέβαια, φυσικά και εξακολουθεί να φοβάται μην κάνει παιδί που θα είναι gay.

Επαναλαμβάνω την κακία πως με τον προβληματισμό θα μείνει, αφού η διαδικασία συνεύρεσης έχει ξεχαστεί, με ή άνευ προφύλαξης.

Με τούτα και με εκείνα, λοιπόν, διακωμωδώντας την επικαιρότητα ελαφρώς, καταλήγουμε πάλι στο γνωστό μας πρόβλημα: τη μοναξιά μας και το απροσδιόριστο περιζήτητο «κάτι».
Όσο γραφική και αν διαβαστώ, το πρόβλημα της γενιάς μας δεν είναι η δυνατότητα της επιλογής σεξουαλικής προτίμησης, αλλά η αδυναμία μας να περιορίζεται η ελεύθερη έκφρασή μας μόνο στην προτίμηση αυτή. Όσο δύσκολο είναι να πει κάποιος «μου αρέσεις», τόσο εύκολο είναι να ασχολείται με τις σεξουαλικές προτιμήσεις αυτού του κάθε άλλου.

Παραδόξως, σε γενικές γραμμές, ενώ δεν έχουμε πρόβλημα να πούμε την άποψή μας και να τη διατυμπανίσουμε ακόμα και σε πάνελ μεσημεριανής ζώνης, πιεζόμαστε και ζοριζόμαστε να ψιθυρίσουμε δυο γλυκόλογα σε έναν άνθρωπο που μας ενδιαφέρει.

Έτσι αλλάζουμε απόψεις, προσανατολισμούς, παρέες και πολλά άλλα, ψάχνοντας όλοι να βρούμε το κάτι μας ή μάλλον ψάχνοντας κάποιον που θα έχει το κάτι μας.

Με λίγα λόγια, αντιλαμβάνοντας απόλυτα τη σοβαρότητα του θέματος, θέλω να πω το εξής: η ανθρώπινη πλευρά μας δε θα σωθεί μόνο αν βρούμε τη σεξουαλική μας προτίμηση, αλλά αν ξεθάψουμε και επαναπροσδιορίσουμε τη λειτουργία του λόγου και της έκφρασης κάθε μας ενστίκτου, επιθυμίας και συναισθήματος.

Βρείτε, λοιπόν, το «κάτι» σας και μοιραστείτε το με κάποιον-α-ους…