Οι περισσότερες αναζητήσεις στο GoogleH ετήσια λίστα των δημοφιλέστερων αναζητήσεων της Google μόλις δημοσιεύθηκε, προσφέροντας μια ματιά σε αυτό που οι άνθρωποι πραγματικά ψάχνουν ή σκέφτονται πώς θα βρουν μέσα στο Internet. Όπως και το ίδιο το 2017, οι κορυφαίες αναζητήσεις του φετινού έτους είναι λίγο πιο «σκοτεινές» από τις συνηθισμένες, αλλά πέρα από τις ιδιοτροπίες τους περιέχουν και μερικές πιο θετικές στιγμές.

Για να καθορίσει τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις, η Google εξέτασε τα τρισεκατομμύρια των αναζητήσεων, φίλτραρε τα ανεπιθύμητα και επαναλαμβανόμενα μηνύματα και ταυτοποίησε τις αναζητήσεις που είχαν την υψηλότερη επισκεψιμότητα σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Στο τέλος, τις κατέταξε σε κατηγορίες όπως ειδήσεις, μιμίδια ή ακόμα και συνταγές.

Νούμερο ένα ερώτηση το «ΠΩΣ…;»

Όπως αναφέρει η Google, το 2017 ήταν το έτος που όλοι ήθελαν να μάθουν «πώς …;». Πώς ξεκινούν οι πυρκαγιές; Πώς να ηρεμήσετε το σκυλί σας κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας; Πώς να δείξετε ότι θέλετε να διαμαρτυρηθείτε; Πώς να κερδίσετε χρήματα από το Bitcoin; Στην πραγματικότητα, όλες οι αναζητήσεις που περιείχαν την λέξη «πώς» οδήγησαν σε βίντεο τα οποία φέτος προβλήθηκαν τουλάχιστον 10 φορές περισσότερο από ποτέ. Αυτά τα ερωτήματα, σύμφωνα με το Google, δείχνουν την κοινή επιθυμία μας να κατανοήσουμε τις εμπειρίες μας, να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο και, τελικά, να προωθήσουμε τον κόσμο μας προς τα εμπρός.

Πολλές από τις αναζητήσεις επικεντρώθηκαν γύρω από τραγωδίες και καταστροφές που έπληξαν κάθε γωνιά του κόσμου. Οι τυφώνες που κατέστρεψαν την Καραϊβική, το Χιούστον και τη Φλόριντα. Ο σεισμός που έπληξε την Πόλη του Μεξικού. Η πείνα στη Σομαλία. Σε αυτές τις στιγμές και σε άλλες πιο δύσκολες, η συλλογική ανθρωπιά μας έλαμψε καθώς ένα μεγάλο κομμάτι χρηστών επικεντρώθηκε γύρω από το ερώτημα «πώς μπορούμε να βοηθήσουμε» περισσότερο από ποτέ.

Φυσικά οι αναζητήσεις δεν επικεντρώθηκαν μόνο σε τρέχοντα γεγονότα, πολλές αφορούσαν πράγματα ή τάσεις που ενθουσίασαν ή κατέπληξαν τον κόσμο, επειδή ήταν μαζικά φαινόμενα, όπως το «Despacito» που αρκετοί από αυτούς που το αναζήτησαν το έκαναν μόνο και μόνο από περιέργεια. Από το «πώς να δείτε την έκλειψη» μέχρι το «πώς να κάνεις τη διαφορά» ή το «πώς να κερδίσεις χρήματα από τον Instagram λογαριασμό σου» το χρήμα φαίνεται ότι συνεχίζει να παίζει έναν καλό πρωταγωνιστικό ρόλο στο μυαλό όλων των κατοίκων αυτού του πλανήτη και ειδικά στους νέους τρόπους που θα το αποκτήσουν μέσα από το Internet.

Οι 5 ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις στον κόσμο

 1. Ο τυφώνας Irma
 2. To iPhone 8
 3. To iPhone x
 4. O δημοσιογράφος Matt Lauer
 5. Η ηθοποιός Meghan Markle

Οι 5 ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις στις παγκόσμιες ειδήσεις

 1. Ο τυφώνας Irma
 2. Το Βitcoin
 3. To μακελειό στο Λας Βέγκας
 4. Η Βόρειος Κορέα
 5. Η έκλειψη ηλίου

Οι 5 κορυφαίες αναζητήσεις σε διασημότητες παγκοσμίως

 1. Matt Lauer
 2. Meghan Markle
 3. Nadia Toffa
 4. Harvey Weinstein
 5. Kevin Spacey

Tα 5 κορυφαίες αναζητήσεις σε τεχνολογικά προϊόντα

 1. iPhone 8
 2. iPhone X
 3. Nintendo Switch
 4. Samsung Galaxy S8
 5. Xbox One X

Oι 5 κορυφαίες αναζητήσεις στην ερώτηση «πώς το κάνω;»

 1. Πώς να φτιάξω γλίτσα
 2. Πώς να φτιάξω γυαλιά για να δω την έκλειψη ηλίου
 3. Πώς να αγοράσω Bitcoin
 4. Πώς να δω τον αγώνα Mayweather εναντίον McGregor
 5. Πώς να φτιάξω ένα fidget spinner

Οι ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις στην Ελλάδα

 1. Survivor
 2. Κοινωνικό μέρισμα
 3. Eurovision
 4. Nomads
 5. Ζωή Λάσκαρη

Οι 5 κορυφαίες αναζητήσεις Ελλήνων celebrities

 1. Ζωή Λάσκαρη
 2. Στάθης Ψάλτης
 3. Νανά Καραγιάννη
 4. Ειρήνη Παπαδοπούλου
 5. Νατάσα Καλογρίδη

Οι 5 κορυφαίες ταινίες που αναζητήθηκαν στην Ελλάδα

 1. La la land
 2. Fast and Furious 8
 3. It
 4. Wonder Woman
 5. To τελευταίο σημείωμα.

Για να δείτε αναλυτικά τη λίστα της Google πατήστε εδώ