της Μάτα Χάρι

Με λένε Μάτα Χάρι και κατασκοπεύω ανθρώπινες σχέσεις.. χρόνια τώρα (όχι πολλά είμαι μόλις 33). Χωρίς ταμπού, μετά πάθους και άνευ φόβου θα μοιραστώ όλες μου τις εμπειρίες μαζί σας.

Στον απόηχο των γιορτών…

Φίλοι μου,

Άλλη μια χρονιά μάς βρήκε, Δόξα Σοι. Ξενυχτήσαμε περιμένοντας την αντίστροφη μέτρηση, ήπιαμε τα ποτάκια μας, γελάσαμε, βγάλαμε τη selfie μας, τραγουδήσαμε με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, χαζέψαμε τα βεγγαλικά και χαρούμενοι, που βρισκόμαστε πιο κοντά στον θάνατο, πέσαμε για ύπνο.

Κάπου ανάμεσα σε παντζαροσαλάτες και μπαλαντέρ, γιορτινές χαρτοπετσέτες (δεν κατάλαβα ποτέ γιατί ένα ακατανόητο γεωμετρικό χρυσό σχήμα θεωρείται γιορτινό), αφρώδη κρασιά και Μητροπάνο για μουσική υπόκρουση, συλλογίστηκα τις καθιερωμένες ευχές.

Ευχή Πρώτη: Υγεία

Οκ! Προφανώς και την εύχομαι σε όλους. Δε θα πω τίποτα από όλα τα κλισέ, μελοδραματικά σχόλια που τη συνοδεύουν. Την εύχομαι σε όλους χαμογελαστά και αισιόδοξα, άνευ φόβου θανάτου και χωρίς το μίζερο βλέμμα που έχουμε όλοι όταν εκφράζουμε τη συγκεκριμένη ευχή.

Ευχή Δεύτερη: Επαγγελματική επιτυχία

Βεβαίως, σου εύχομαι και καριέρα. Ελπίζω να έχεις θέσει σαφείς στόχους, να ξέρεις τι ακριβώς ζητάς από τον εαυτό σου και πού θες να φτάσεις. Ανάλογα με τον τομέα του ο καθένας, φυσικά, μπορεί να αξιώνει από τον εαυτό του το καλύτερο. Αν για άλλη μια χρονιά σκέφτεσαι να γκρινιάζεις στους φίλους σου σε κάποιο καφέ για το πόσο τέλειος είσαι και, ότι αν δεν είχες συνεργάτες αυτούς που έχεις, η δουλειά θα έβγαινε πιο γρήγορα και εννοείται καλύτερα και μπλα μπλα (όλοι μας έχουμε τέτοιους φίλους, αν όχι κοιτάξτε στον καθρέφτη σας), τότε, με συγχωρείς, παίρνω την ευχή πίσω. Δε θες καριέρα, ας είμαστε ειλικρινείς. Σου εύχομαι άκοπα να πληρώνεσαι τα διπλά και χωρίς ιδιαίτερο λόγο να πάρεις το βραβείο του καλύτερου επαγγελματία.

Ευχή Τρίτη: Αγάπη

Καλά, εδώ γελάω. Λοιπόν, θα είμαι ευγενική. Εύχομαι σε εσάς που αγαπάτε αλλήλους να νιώσετε ότι αγαπιέστε. Σε εσάς που αγαπιέστε να αγαπήσετε και κάποιον άλλο. Σε εσάς που δεν μπορείτε να αγαπήσετε, να πάρετε τρεις γλάστρες και να προσπαθήσετε να τις κρατήσετε μέχρι το καλοκαίρι, έστω… Σε εσάς που δεν μπορείτε να νιώσετε ότι αγαπιέστε, να πηγαίνετε επίσκεψη και να μην σας προσφέρουν ούτε καν ξενέρωτο γλυκό του κουταλιού.

Ευχή Τέταρτη: Οικογενειακή Γαλήνη

Εγώ να την ευχηθώ, αλλά θα είναι η ευχή με τη μικρότερη διάρκεια. Βασικά ήδη δεν έχει πιάσει από την Πρωτοχρονιά. Σε όσους βρίσκονται σε θεραπεία εύχομαι λιγότερες συνεδρίες με το κεφάλαιο «θηλασμός». Σε όσους δεν είστε, ξανά κάνω «Ευχή Δεύτερη», για να πιάσει και το οικονομικό να μην είναι εμπόδιο να ξεκινήσετε. Σε όσους την έχετε κατακτήσει, να έχετε δύναμη να τη διατηρείτε. Θέλει προσωπικό αγώνα. Δεν είναι δεδομένη η γαλήνη, παρά μόνο η αγάπη που σας δένει.

Ευχή Πέμπτη: Κάτι λιγότερο

Ξέρω, ξέρω, κανείς μας δεν πιστεύει στα ζώδια, αλλά όλοι μας διαβάσαμε τις ετήσιες προβλέψεις. Σου εύχομαι, λοιπόν, τύχη στους περισσότερους τομείς της ζωής σου. Να πάνε όλα κατ’ ευχήν και να διαβάσεις κάτι λιγότερο του χρόνου στους τομείς του ζωδίου σου.

Εύχομαι Καλή Χρονιά. Εύχομαι να τη ζήσουμε απολαυστικά και παραγωγικά. Δημιουργικά και πολυταξιδεμένα. Εύχομαι του χρόνου, η ανασκόπηση της χρονιάς να φέρει ένα συναίσθημα ικανοποίησης και νέους στόχους. Εύχομαι να γελάμε φυσικά και όχι με ηρεμιστικά.