Μια πολύ σημαντική εξέλιξη για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα προήλθε από τη συνεργασία του δήμου Μαραθώνος με την εταιρεία Recycom.

Με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Γιώργου Ζούρου, ανανεώθηκε η συνεργασία με τη RECYCOM, για την ανάκτηση, διαχείριση και ανακύκλωση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Πολύ βασικό είναι ότι η RECYCOM έχει τοποθετήσει σε διάφορα σημεία του Δήμου μας τις χαρακτηριστικές κόκκινες καρδιές-κάδους στις οποίες ανακυκλώνονται πλαστικά καπάκια συσκευασιών.

Η ανταπόκριση των πολιτών και στις δύο ροές ανακύκλωσης ήταν πολύ μεγάλη. Σε ό,τι αφορά τις “κόκκινες καρδιές” ειδικότερα, για το έτος 2024 και από τις αρχές Οκτωβρίου, όταν και τοποθετήθηκαν, συλλέχθηκαν 250 κιλά καπάκια, ενώ από την αρχή του τρέχοντος έτους μέχρι και σήμερα έχουν ήδη συλλεχθεί περίπου 1.200 κιλά.

Στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας, η εταιρεία δώρισε στο Δήμο μας ένα αναπηρικό αμαξίδιο, το οποίο βρίσκεται ήδη στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Μάκρης για την εξυπηρέτηση συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα που επισκέπτονται τα γραφεία του κτιρίου.

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος ευχαρίστησε θερμά την εταιρεία όπως επίσης και τους συμπολίτες και επισκέπτες μας «που συμμετέχουν ενεργά στα προγράμματα ανακύκλωσης του Δήμου μας, με αυτονόητα οφέλη για το περιβάλλον και τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας».

Προηγούμενο άρθροΠικρός καφές για τον «Φραπέ» του ΟΠΕΚΕΠΕ – Βρέθηκε αδικαιολόγητη περιουσία, επτά ΙΧ και μία Jaguar
Επόμενο άρθροΣήμερα η διαμαρτυρία της Ένωσης Γονέων σε ομιλία της Ζαχαράκη – Πληροφορίες για απουσία της υπουργού