Το παράνομο εκτροφείο, ξενοδοχείο, εκπαιδευτήριο σκύλων  που λειτουργούσε χωρίς άδεια, σε παλιό χοιροστάσιο του Μαραθώνα στο Ριζάρι έκλεισε αφού η κατάσταση που συνάντησε ο Δήμος και η Αστυνομία όταν βρέθηκαν εκεί, κατόπιν Εισαγγελικής εντολής μετά από πολλές καταγγελίες ήταν απερίγραπτη.
Πενήντα σκύλοι ράτσας, μία γάτα και έξι γουρούνια δεμένα ή κλεισμένα σε κελιά μέσα σε σκουπίδια, κόπρανα, ούρα, τρίχες και σμάρια από μύγες, ανακατεμένα με τροφές και βρώμικα νερά, πολλά με δερματικές και όχι μόνο ασθένειες που δεν φαίνονταν με μια ματιά, φώναζαν και έκλαιγαν απελπισμένα ελπίζοντας να γλυτώσουν από το μαρτύριο.

Στον περιβάλλοντα χώρο εκτός από τις ακαθαρσίες των ζώων και τα σκουπίδια βρέθηκαν υπολείμματα γούνας και κοκάλων και ένα ολόκληρο κεφάλι σκύλου! Σε μία κλειστή αποθήκη πιο κάτω υπήρχε ένα δεμένο πεθαμένο κόκερ χωρίς τροφή και νερό.
Ο ιδιοκτήτης του «Νταχάου» των ζώων λόγω ότι είναι υπάλληλος του Δήμου Ραφήνας είχε ενοικιάσει τον χώρο στο όνομα της συζύγου του εδώ και μερικά χρόνια και ποτέ δεν τον έλεγξαν για την νομιμότητα της επιχείρησής του παρόλο που διαφημίζεται στο διαδίκτυο και υπάρχει και σχόλιο επίδοξου αγοραστή σκύλου το 2010 για τις «περίεργες» συνθήκες που επικρατούσαν εκεί.
Ο Δήμος Μαραθώνος έχει προβεί σε ενέργειες προς τον Εισαγγελέα για την οριστική απομάκρυνση και κατάσχεση των ζώων και την υιοθεσία τους από οικογένειες μέσω των ζωοφιλικών σωματείων της Αττικής.
Δυστυχώς η Εισαγγελική εντολή καθυστερεί και αυτός ο άνθρωπος, αν μπορούμε να τον πούμε άνθρωπο, έχει ήδη απομακρύνει τα σκυλιά ράτσας που έχουν αξία από εκεί.
Σε τέτοιους «ανθρώπους» που θυσιάζουν, στον βωμό του χρήματος και του κέρδους, αθώες ζωούλες, αρμόζουν τέτοιοι χαρακτηρισμοί που δυστυχώς δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στην εφημερίδα μας.
Ντροπή του…

Προηγούμενο άρθροMax Payne 3
Επόμενο άρθροΑναπλάσεις σχολικών κτηρίων