Επιλέγοντας συνεργασίες με θεατρικά και μουσικά σχήματα και σπουδαίους καλλιτέχνες που υπηρετούν ποιοτικά το χώρο τους, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μαραθώνος, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο το φετινό καλοκαίρι, διοργάνωσε και φέτος με τεράστια επιτυχία μια πλούσια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων και εκθέσεων στα πλαίσια του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2012 που κράτησε από την 1η Ιουνίου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης μας είχαν την τύχη, μεταξύ των πολλών άλλων, να απολαύσουν μαγευτικές καλοκαιρινές νύχτες με σύγχρονο και κλασικό θεατρικό ρεπερτόριο, να διασκεδάσουν με μουσικοχορευτικές βραδιές με συναυλίες, φεστιβάλ και παραδοσιακούς χορούς από την Ελλάδα και τον κόσμο και να θαυμάσουν σπουδαίες παραστάσεις από κοντινούς μας ανθρώπους του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα, της Δημοτικής Θεατρικής Ομάδας Νέας Μάκρης «Πάροδος», της Θεατρικής Ομάδας του Κέντρου Νεότητας Βαρνάβα και τις Παιδικές Σκηνές Μαραθώνα, Νέας Μάκρης και Γραμματικού.
 Σημεία αναφοράς για τους φιλότεχνους το Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα, το Πολιτιστικό Κέντρο «Βασίλης Ρώτας» στη Νέα Μάκρη και η αίθουσα του νέου Κοινοτικού Μεγάρου Γραμματικού όπου φιλοξενήθηκαν πολλές και σπουδαίες Εικαστικές Εκθέσεις γνωστών καλλιτεχνών.
Ο πανέμορφος παραλιακός πεζόδρομος, δίπλα στο λιμανάκι της Νέας Μάκρης, γέμισε και φέτος από τις 20 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου από βιβλιόφιλους στη 13η Έκθεση Βιβλίου που οργανώθηκε εκεί.
Η πρωτοφανής προσέλευση θεατών και επισκεπτών στις φετινές καλοκαιρινές εκδηλώσεις και τα συγχαρητήρια μηνύματα, που εισπράττουν καθημερινά ο Πρόεδρος κ. Ανέστης Πιοτόπουλος και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, έχουν ανεβάσει ήδη αρκετά ψηλά τον πήχη των υποχρεώσεων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου για ένα ακόμα πιο πλούσιο και πιο μαγευτικό Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2013.
Η επιτυχία των φετινών εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» και ο ενθουσιασμός όσων τις παρακολούθησαν αποτυπώνεται ανάγλυφα και σε δημοσκόπηση που έγινε από την ιστοσελίδα του Δήμου Μαραθώνος όπου το 80,4% των συμμετεχόντων τις χαρακτήρισαν άριστες.

Προηγούμενο άρθροΒιβλιοπρόταση: Η Μέθοδος της Ορλεάνης
Επόμενο άρθροΤέλος καλό, όλα καλά…