Στο κενό αλλά και στη Δικαιοσύνη, η περίεργη απόπειρα σπίλωσης της τιμής του Δημάρχου κ. Ιορδάνη Λουίζου

 

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Στις 29 Σεπτεμβρίου στην ιστοσελίδα zougla.gr αναρτώνται δύο λίστες ονομάτων. Η πρώτη λίστα που αναφέρεται σε 9 συγκεκριμένα ονόματα είναι ενυπόγραφη και σφραγισμένη ενώ η δεύτερη λίστα, με 34 ονόματα, ανυπόγραφη και ασφράγιστη και δήθεν αφορά άτομα ελεγχόμενα από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου η δεύτερη λίστα αντικαθίσταται, περιέργως, από μια άλλη λίστα με 45 ονόματα, ανυπόγραφη και ασφράγιστη και αυτή, όπου ανάμεσα τους και τα ονόματα τριών γνωστών Δημάρχων: Του Ιορδάνη Λουίζου, του Πέτρου Φιλίππου (Δήμαρχος Σαρωνικού) και του Γιώργου Πατούλη (Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας). Κάνουμε ειδική αναφορά σε αυτούς και όχι σε κάποιους άλλους, γιατί και οι τρεις έχουν ήδη παραλάβει από το ΣΔΟΕ βεβαιώσεις ότι τα ονόματα τους ΔΕΝ περιέχονται σε καμία απολύτως λίστα.
Το Σαββατοκύριακο που μεσολαβεί, 6 και 7 Οκτωβρίου, είναι προφανώς το χειρότερο στην πολιτική ζωή του Ιορδάνη Λουίζου. Πρέπει να απαντήσει άμεσα σε μια απροσδόκητη επίθεση λασπολογίας και συκοφάντησης.
Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, η ίδια ιστοσελίδα προσπαθεί κάπως να μπαλώσει τα πράγματα αναρτώντας άρθρο-εξήγηση, διευκρινίζοντας ότι τα άτομα που αναφέρονται στη λίστα δεν είναι ένοχοι, έχουν όμως ανώνυμες-επώνυμες καταγγελίες για χρήματα στο Εξωτερικό. Η συμπληρωματική δήλωση δεν κρίνεται ικανοποιητική… Κάποια «πολιτικά όρνια» έχουν ανοίξει ήδη τα φτερά τους!!!

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ
Τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος συναντιέται προσωπικά με τον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ, Ειδικό Γραμματέα κ. Στασινόπουλο και καταθέτει γραπτώς το αίτημα του για την πλήρη διαλεύκανση της αναφοράς του ονόματός του. Άμεση η ανταπόκριση από το ΣΔΟΕ, με τη δικαίωση να έρχεται με σφραγίδα και υπογραφή. Το όνομα του Ιορδάνη Λουίζου όχι μόνο δεν υπάρχει σε κανένα δημόσιο έγγραφο, αλλά και η υπόθεση ανάρτησης της ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ είναι ήδη στα χέρια της Δικαιοσύνης, για να φανερωθούν επιτέλους οι άγνωστοι κύκλοι και οι επιδιώξεις τους.
Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
Γιατί έγινε η συγκεκριμένη ανάρτηση στο Zougla.gr; Τι επεδίωξε ο κ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος; Να υπερασπιστεί τη διαφάνεια και στη βιάση του δεν διασταύρωσε τα στοιχεία; Επεδίωξε να ανεβάσει την αναγνωσιμότητα και τα κλικ της ιστοσελίδας του; Ή μήπως κάτι άλλο; Όποιες και να είναι οι πραγματικές του προθέσεις, τα δικαστήρια θα αποφασίσουν γι’ αυτές. Εμείς, όμως, καταθέτουμε και μία άλλη άποψη…
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ
Πολύ φοβόμαστε ότι η επαναλαμβανόμενες αναρτήσεις-δημοσιοποιήσεις ανύπαρκτων καταστάσεων δεν είναι το αποτέλεσμα αντιπολιτευτικών επιδιώξεων, προσωπικών έριδων, αντιδικιών, ανωνύμων και επωνύμων καταγγελιών κλπ. Σήμερα που τυπώνεται το συγκεκριμένο φύλλο, κυκλοφορεί και άλλη λίστα 760 πολιτευτών, βουλευτών και επιχειρηματιών, και αυτή ανυπόγραφη! Αύριο πιθανόν να εμφανιστεί και κάποια άλλη σε μια από τις χιλιάδες ιστοσελίδες… Μήπως όλα αυτά είναι στα πλαίσια ενός γενικότερου σχεδίου, όχι για να ρίξουμε ΛΑΣΠΗ σε κάποιους, αλλά ΚΑΠΝΟ; Μήπως θέλουμε, με τέτοιες απαράδεκτες αναρτήσεις, να διακωμωδήσουμε, να ευτελίσουμε και να μην αξιολογήσουμε, όπως πρέπει, τις ΥΠΑΡΚΤΕΣ λίστες, που ελπίζουμε ότι σύντομα θα δούνε τα φώτα της δημοσιότητας, με τα ονόματα των καταθετών σε Ελβετική τράπεζα, με τα ονόματα 35.000 καταθετών εξωτερικού, που το εισόδημά τους δεν δικαιολογεί τις καταθέσεις τους, με τα ονόματα όλων εκείνων που οι τσέπες τους είναι γεμάτες με δημόσιο χρήμα. Μήπως επιδιώκουμε να θολώσουμε εκείνη την εικόνα;
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
Είναι γεγονός ότι η αντιπολίτευση κράτησε αποστάσεις απ’ αυτή την υπόθεση. Και αυτό είναι προς τιμήν τους. Όλοι πλην ενός… του κ. Στέφανου Θεοδωρίδη. Ο κ. Θεοδωρίδης φέρεται, τουλάχιστον τις πρώτες μέρες, να περιφέρει την ανυπόγραφη λίστα από καφενείο σε καφενείο και από παρέα σε παρέα, διαβάλλοντας την τιμή και την υπόληψη του Δημάρχου. Η πρώτη αντίδραση ήρθε με το Εξώδικο που του απέστειλε ο Δήμαρχος κάνοντας ταυτόχρονα την παρακάτω δήλωση: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα όταν ο κ. Θεοδωρίδης, ως συμπολιτευόμενος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Νέας Μάκρης, δήλωνε ότι είμαι ο καλύτερος Δήμαρχος της Ελλάδας, ούτε όταν, ως αντιπολιτευόμενος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Μαραθώνος, δηλώνει ότι είμαι ο χειρότερος Δήμαρχος της Οικουμένης. Τέτοια και παρόμοια σχόλια είναι πολιτικές του εκτιμήσεις και αναφαίρετο δικαίωμά του. Το να προσπαθεί όμως κάποιος να πλήξει την τιμή και την αξιοπρέπεια μου είναι η κόκκινη γραμμή που ο καθένας μας έχει σεβόμενος το όνομα του, την οικογένεια του, και το θεσμικό του ρόλο. Η ανοχή εύκολα εκλαμβάνεται ως ενοχή. Τέλος, θέλω θερμά να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου για την απόλυτη και αμέριστη συμπαράσταση τους στις δύσκολες στιγμές που πέρασα, μα κυρίως την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μου που γύρισαν την πλάτη σε αυτή την εκστρατεία σπίλωσης του ονόματος μου. Μαζί τους μοιράζομαι τη χαρά και την ικανοποίηση της δικαίωσης μου.»

Προηγούμενο άρθροΟι 8 πιο παράξενοι τρόποι για να ζήσετε περισσότερο
Επόμενο άρθροΖητείται ελπίς…