Με πολύ μεγάλη συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία πραγματοποιήθηκαν και φέτος, για δωδέκατη συνεχή χρονιά, οι εκδηλώσεις «Βελερεφόντεια 2012» που συνδιοργάνωσαν, την Κυριακή 8 Ιουλίου στο λιμανάκι της Νέας Μάκρης, ο Αθλητικός Σύλλογος «Τελμησσός» και ο Δήμος Μαραθώνα.

Στη διοργάνωση για τον αγώνα δρόμου των 6 χλμ. κατά μήκος του παραλιακού πεζόδρομου συμμετείχαν περισσότεροι από 450 αθλητές ενώ τη διαδρομή των 300 μέτρων έτρεξαν 100 περίπου παιδιά.

Στον αγώνα των 6 χλμ πρώτος στους άνδρες ήρθε ο Άκης Αναγνώστου με χρόνο 19.25 και ακολούθησαν οι Δημήτρης Μάτζαρης με 19.30 και ο Γιώργος Βαλαβάνης με 20.27. Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Βαλεντίνα Μιχαήλοβα με χρόνο 22.10, με τη Φιλίππα Πουλίδου με 23.51 και την Άντρια Δαλάκα με 25.13 να ανεβαίνουν στο βάθρο των νικητών.

 

Στη κατηγορία παίδων στην απόσταση 300 μέτρων πρώτος στα αγόρια τερμάτισε ο Σπύρος Κοροβέσης, δεύτερος ο Γιάννης Σπανέλλης και τρίτος ο Στέλιος Κοροβέσης ενώ στα κορίτσια πρώτη ήρθε η Γκαβριέλλα Βρενόζη με δεύτερη την Ελένη Μάνου.

Τα «Βελερεφόντεια», που πλέον έχει γίνει θεσμός και πάντοτε έχουν κοινωνικό χαρακτήρα, φέτος χτύπησαν με τους παλμούς της «Καρδιάς του Παιδιού», του Συλλόγου Προστασίας, Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών, δημιουργώντας έντονη συγκίνηση σε αθλητές και θεατές.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε μελωδικά από 4 συγκροτήματα που συμμετείχαν εθελοντικά στα πλαίσια του κοινωνικού χαρακτήρα της εκδήλωσης.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Τελμησσός» Βλάσης Καραβασίλης και ψυχή των Βελερεφοντίων, με δήλωσή του στην εφημερίδα μας ευχαρίστησε τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου και τα μέλη του Συλλόγου μας για τη άρτια σε όλα τα επίπεδα βοήθειά τους στη διοργάνωση του αγώνα καθώς όλους τους χορηγούς και τους μουσικούς που έντυσαν μελωδικά την όμορφη βραδιά.

Την εκδήλωση τίμησαν ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ιορδάνης Λουίζος, οι Αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Σωτηρίου και Πόπη Πατεράκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Δρακούλης και οι Τοπικοί Σύμβουλοι Κώστας Κουλούκουσας, Κατερίνα Σάγου και Θέμης Μητρόπουλος οι οποίοι συμμετείχαν στις απονομές των κυπέλλων και μεταλλίων στους νικητές.

Προηγούμενο άρθροΠαιδί και Θάλασσα 2012
Επόμενο άρθροΟι …πρωτάρηδες Βουλευτές μας