Την ξεχωριστή έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής της Pascaline Bossu και του Βαγγέλη Παράφορου παρακολουθήσαμε, κάτω από το φως της μπλε πανσελήνου του Αυγούστου, στο «ΚΟΚΚΙΝΟ HOME» στο Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας όπου οι σπουδαίοι καλλιτέχνες παρουσίασαν σημαντικά έργα της πρόσφατης δουλειάς τους.

 

Η Pascaline Bossu γεννήθηκε στη Λωρραίνη και σπούδασε στο Στρασβούργο και στο Παρίσι οπτική επικοινωνία, διαφήμιση και graphic design όπου πήρε και μεταπτυχιακό δίπλωμα. Από το 2000 ζει στο Μάτι. Εδώ και 5 χρόνια συνεργάζεται με το Μουσείο Ηρακλειδών στο Θησείο. Το 2003 δημιούργησε το «Atelier Coccinelle» στην Αγία Παρασκευή όπου διδάσκει εικαστικές τέχνες, σχέδιο, ζωγραφική και γλυπτική σε παιδιά και ενήλικες. Με πολλές καλλιτεχνικές παρεμβάσεις της στο Lycée Franco – Hellenic το 2011 σχεδίασε το λογότυπο και τα διαφημιστικά φυλλάδιά για την 30η επέτειο του.

Τον περασμένο Μάιο δημιούργησε τα φυλλάδια και τις αφίσες του Φεστιβάλ του Μαρόκου που διοργανώθηκε από την Πρεσβεία του Μαρόκου στο ξενοδοχείο St. George Lycabettus.

Ο Βαγγέλης Παράφορος εργάστηκε πολλά χρόνια ως μαρμαρογλύπτης σε εργαστήρια μεγάλων Ελλήνων γλυπτών. Το 1976 διορίστηκε στο εργαστήριο Πλαστικής της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και συνεργάστηκε με τους γλύπτες καθηγητές Λάζαρο Λαμέρα, Θεόδωρο Παπαδημητρίου και Γιώργο Καρακαλλά.

Στην πρόσφατη δουλειά του που παρακολουθήσαμε, τα γλυπτά του έχουν ως αφετηρία ρίζες δέντρων που καταλήγουν στη θάλασσα, σε παραλίες με βότσαλα και τις πλάθει πρώτα το κύμα πάνω στις πέτρες και ύστερα από αισθητικές και «χειρουργικές» παρεμβάσεις του μεταμορφώνονται σε μορφές και σχήματα.

Προηγούμενο άρθροΗ Πηνελόπη Μπαμπαλού στο «Βασίλης Ρώτας»
Επόμενο άρθροΔύο νέους παιδικούς σταθμούς αποκτά η Νέα Μάκρη