Λύση με 5 Επίκουρους ιατρούς
Διαρκής είναι η προσπάθεια της Επιτροπής Αγώνα και της Δημοτικής Αρχής Μαραθώνα ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Νέας Μάκρης σε 24ωρη βάση.
Όλοι γνωρίζουμε τα αδιέξοδα και τα τεράστια οικονομικά προβλήματα της χώρας. Η προστασία της υγείας μας όμως, η παιδεία μας και η ασφάλεια του Έλληνα πολίτη είναι αδιαπραγμάτευτα και δε χωρούν εκπτώσεις.

Η πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σισμανογλείου, αποτέλεσμα μεγάλης κινητοποίησης, διασφαλίζει τη λειτουργία καθημερινά μέχρι το μεσημέρι και την 24ωρη εφημερία του δύο φορές την εβδομάδα, Τετάρτη και Κυριακή. Οι ιατροί καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, δεν επαρκούν όμως για να καλύψουν τις υπόλοιπες ημέρες.
Οι προσπάθειες ενίσχυσης του αριθμού των ιατρών με αποσπάσεις από το Σισμανόγλειο και το Παπαδημητρίου δε φέρουν αποτέλεσμα μέχρι τη λειτουργική ενοποίηση των δύο Νοσοκομείων.
Πώς όμως θα ενισχυθεί ο αριθμός των ιατρών ώστε να καλύψουν με εφημερίες όλες τις μέρες; Υπάρχει λύση; Το αίτημα να καλυφθούν οι θέσεις με μόνιμο προσωπικό είναι μια διαδικασία που απαιτεί αρκετό χρόνο για να υλοποιηθεί. Η ρεαλιστική και εφικτή λύση είναι η άμεση ενίσχυση με Επίκουρους ιατρούς και με ειδικευόμενους, κάτι που στο παρελθόν είχε δοκιμαστεί με επιτυχία.
Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής Μαραθώνα και της Επιτροπής Αγώνα.  Συγκρατημένη αισιοδοξία υπάρχει μετά τη δέσμευση του Υπουργείου Υγείας στο Δήμαρχο κ. Ιορδάνη Λουΐζο ότι κατά προτεραιότητα θα τοποθετηθούν πέντε Επίκουροι ιατροί τις επόμενες εβδομάδες.

Συνάντηση του Δημάρχου με εκπροσώπους των εργαζομένων
Στα πλαίσια του κοινού αγώνα που δίνεται από πλευράς της Δημοτικής Αρχής Μαραθώνα και φορέων της περιοχής για την επαναφορά του Κέντρου Υγείας Νέας Μάκρης σε εύρυθμη λειτουργία, ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Ιορδάνης Λουίζος είχε δίωρη συνάντηση στο γραφείο του με τετραμελή αντιπροσωπεία των εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας όπου συζητήθηκαν ο προγραμματισμός των ενεργειών για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος που δεν είναι άλλος από τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του σε 24ωρη βάση με την επαναφορά των εφημεριών του σε κανονικούς ρυθμούς.

Προηγούμενο άρθροWire bracelet….
Επόμενο άρθροΜαθήματα κολύμβησης για παιδιά και στο Μαραθώνα