Ιορδάνης Λουίζος: «Η ιδιαίτερα συγκινητική αυτή ανιδιοτελής προσφορά, στη νεφελώδη αυτή περίοδο που διανύουμε, αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και ευαισθησίας και ένα παρήγορο σημάδι για ανάλογες άλλες ενέργειες»

Μετά τα Κοινωνικά Αρτοποιεία, τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, τα Κοινωνικά Φαρμακεία και Ιατρεία που έχουν αρχίσει να λειτουργούν αρκετά σε όλη την Ελλάδα, σειρά πήρε τώρα και το Κοινωνικό Φροντιστήριο, μια πανελλήνια πρωτοπορία του Δήμου Μαραθώνος, που αποτελεί ήδη παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς Δήμους της χώρας.Το Κοινωνικό Δημοτικό Φροντιστήριο, που ξεκίνησε να λειτουργεί από τον περασμένο Οκτώβριο, στηρίζεται κατά βάση στην εθελοντική προσφορά 18 προς το παρόν, καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων, θεωρητικής, τεχνολογικής και θετικής κατεύθυνσης, που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους σε μαθητές Λυκείου, οικονομικά ευπαθών οικογενειών, που αδυνατούν να φοιτήσουν σε ιδιωτικά φροντιστήρια. Στους μαθητές αυτούς δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθούν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας χωρίς καμιά απολύτως οικονομική επιβάρυνση και φυσικά να προετοιμάζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Μαραθώνος σε πρώτη φάση λειτουργεί στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Μάκρης, με πρόβλεψη να επεκταθεί και στις άλλες Κοινότητες του Δήμου, ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις. Ο Δήμαρχος κ. Ιορδάνης Λουίζος ήταν φυσικό να «αγκάλιασει» από την πρώτη στιγμή αυτή την ιδέα του Συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης και φιλόλογου καθηγητή κ. Πασχάλη Πούλου και να φροντίσει ώστε να διατεθούν άμεσα οι χώροι και ό,τι άλλο ήταν αναγκαίο, προκειμένου να ξεκινήσουν τα μαθήματα.«Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση, όλοι μας αναζητούμε τρόπους για να σταθούμε αλληλέγγυοι στις ομάδες εκείνες του πληθυσμού μας που έχουν πολύ βασικά οικονομικά προβλήματα» σχολιάζει ο κ. Λουίζος, που σίγουρα καμαρώνει για την πρωτοβουλία αυτή του Δήμου και ευελπιστεί, όπως λέει, ότι οι μαθητές αυτοί θα έχουν μεγάλη επιτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Φυσικό ήταν η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Μαραθώνος να απασχολήσει αρκετά Μέσα Ενημέρωσης και να αποκτήσει πολύ γρήγορα ξεχωριστή δημοσιότητα. Στην πρωινή εκπομπή του MEGA CHANNEL, MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ με τους Μανώλη Αναγνωστάκη και Ιορδάνη Χασαπόπουλο, το Σάββατο 7 Ιανουαρίου, φιλοξενήθηκε σε ζωντανή σύνδεση ο Καθηγητής κ. Πασχάλης Πούλος ο οποίος απαντώντας σε ερωτήσεις των παρουσιαστών δημοσιογράφων, έδωσε με το καλύτερο τρόπο τις πραγματικές διαστάσεις αυτού του σπουδαίας κοινωνικά σημασίας εγχειρήματος.

  • Πολλά μπράβο στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Μάκρης και στο Δήμο Μαραθώνος για την πανελλήνια αυτή πρωτοπορία τους. Ιδιαίτερα βέβαια στο καθηγητή κ. Πασχάλη Πούλο για την πρωτοβουλία του καθώς και σε όλους τους εθελοντές καθηγητές που αφιλοκερδώς και με ιδιαίτερη αγάπη δίνουν τις γνώσεις τους στα παιδιά της πόλης μας.
  • Σίγουρα τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, δείγματα μιας κοινωνίας που όλοι επιθυμούμε, μιας κοινωνίας αλληλεγγύης και προσφοράς, πρέπει να επικροτούνται και να αυξάνονται, μιας και σήμερα η κοινωνία μας, περισσότερο από ποτέ, έχει ανάγκη από τέτοιες κινήσεις.
  • Ενδεικτικό παράδειγμα αλληλεγγύης οι τρεις καθηγήτριες που δεν διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μαραθώνα και διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να ανταποκριθούν στην αξιέπαινη αυτή αποστολή τους.
  • Αξιοσημείωτη ακόμα η συμμετοχή στο Κοινωνικό Φροντιστήριο ενός κοινωνιολόγου, δύο νηπιαγωγών και μιας ιδιωτικής υπαλλήλου που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, έχοντας αναλάβει τη γραμματειακή υποστήριξη.
  • Ιδιαίτερα συγκινητικό είναι και το ενδιαφέρον πολλών κατοίκων της πόλης μας που ζητούν να συνδράμουν με κάθε τρόπο σε ό,τι το Κοινωνικό Φροντιστήριο έχει ανάγκη.
  • Απόλυτα δικαιολογημένα, αναμφίβολα, η πρωτοβουλία αυτή πήρε τόσο μεγάλη δημοσιότητα από την τηλεόραση και τον Αθηναϊκό τύπο.
Προηγούμενο άρθροΕπιλογές τεύχους Φεβρουαρίου
Επόμενο άρθροΟι παραγωγές του ΔΗΘΕΜΑ για το 2012