Τα 65α γενέθλια του γιόρτασε ο «Α.Π.Ο. Μάχη Μαραθώνα» την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.

Η διαδρομή του Συλλόγου είναι μεγάλη, οι ιστορίες είναι πολλές και οι αναμνήσεις όλων είναι ακόμη περισσότερες. Το Δ.Σ. του «ΑΠΟ ΜΑΧΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ» προσπάθησε με αυτή την εκδήλωση να ξαναφέρει στην επιφάνεια αυτές τις αναμνήσεις όλων. Ο κ. Στέλιος Πλακίτσης, πρώην μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου, έκανε μία εμπεριστατωμένη ιστορική αναδρομή και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την ίδρυση και τα πρώτα δύσκολα χρόνια του Συλλόγου.

 

Στην συνέχεια, έλαβαν τιμητικές βραβεύσεις η οικογένεια του Ιδρυτή του Συλλόγου, του αείμνηστου Δημήτρη Χρυσίνα, ο αρχαιότερος εν ζωή Πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Γιώργος Κάτσας καθώς επίσης και οι εν ζωή παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της 1ης ομάδας του 1947, κ.κ. Κωνσταντίνος Κελέσης και Γιώργος Σακελλάρης. Τιμητική βράβευση έγινε και προς τον κ. Δημ. Δημέλη για την διαχρονική του προσφορά στον Σύλλογο, ενώ συγκινητική ήταν η βράβευση παλαίμαχων ποδοσφαιριστών, των οποίων τα εγγόνια ακολουθούν τα πρώτα ποδοσφαιρικά τους βήματα στις Ακαδημίες του Α.Π.Ο. ΜΑΧΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, όπου τιμήθηκαν οι κ.κ. Λεων. Κατσαγώνης (και ως ποδοσφαιριστής της 1ης ομάδας του 1947), Ευτ. Σπανός, Σπ. Τσούτσουρας και Χρ. Στάμος.

Ιδιαίτερα συγκινητική και συμβολική ήταν η τελευταία τιμητική βράβευση, η οποία έγινε προς τον κ. Κωνσταντίνο Κατσαγώνη, ποδοσφαιριστή της 1ης ομάδας του 1947, και συμμετείχαν σε αυτήν ο υιός του, Χρήστος Κατσαγώνης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής την περίοδο 1980-2000, και ο εγγονός του, ως αθλητής των Ακαδημιών.

Η Επετειακή Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή του ιστορικού φωτογραφικού υλικού από όλη αυτή τη μεγάλη ιστορική διαδρομή, το οποίο συγκεντρώθηκε, επεξεργάσθηκε και προβλήθηκε για πρώτη φορά.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Δήμαρχος Μαραθώνα κ. Ιορδάνης Λουίζος, ο περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής κ. Δημοσθένης Μπαρούτας, οι Αντιδήμαρχοι Μαραθώνα, κα Ματίνα Μυλωνά, κα Πόπη Πατεράκη, κ. Χρήστος Στάμος και ο κ. Βαγγέλης Σωτηρίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαραθώνα, κ.κ. Κώστας Λάσκος,  Θανάσης Ζέρβας, Μπάκης Εμμεής και Γιάννης Μπούσουλας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Μπαϊρακτάρης, τα μέλη αυτού, κ. Γιώργος Λέπουρης, κα Πηγή Δενδρολιβανά, ο Αναπλωτής Γραμματέας Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. κ. Νικολάου, εκπρόσωποι αθλητικών Σωματείων και Συλλόγων, μέλη προηγουμένων Δ.Σ., παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, γονείς αθλητών των Ακαδημιών και πολλοί φίλοι του Α.Π.Ο. ΜΑΧΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ.

Προηγούμενο άρθροΑνορεξία – ένα τεράστιο πρόβλημα της εποχής μας
Επόμενο άρθροΟι 8 πιο παράξενοι τρόποι για να ζήσετε περισσότερο