Σημαντικές μειώσεις, πλέον του 40%, στη μετατροπή γης σε χρήμα.

Μηδενικές αυξήσεις στη κατανάλωση νερού, στα Δημοτικά τέλη και άλλους Δημοτικούς φόρους ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα ύστερα από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, στη συνεδρίασή του της 30ής Νοεμβρίου. Η απόφαση αυτή, παρά την τραγική οικονομική κατάσταση που διέρχεται ο Δήμος, είχε ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση στους δημότες και κατοίκους της πόλης, οι περισσότεροι των οποίων βρίσκονται σε συνθήκες οικονομικού αδιεξόδου.
Ιδιαίτερα επίσης θετική εντύπωση προκάλεσε η προ ημερησίας διάταξης απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ύστερα από εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, να μειωθεί ο συντελεστής μετατροπής της γης σε χρήμα από 1,7 σε 1. Αυτό πρακτικά σημαίνει έκπτωση κατά 40% και πλέον στους ιδιοκτήτες οικοπέδων όπου έχει γίνει κύρωση της πράξης εφαρμογής, όπως για παράδειγμα της 3ης Πολεοδομικής Ενότητας. Οι ιδιοκτήτες οικοπέδων που σήμερα καλούνται να πληρώσουν τη μετατροπή γης σε χρήμα με αξίες γης πάνω από 340 € το τετραγωνικό μέτρο, με την πρόσφατη αυτή απόφαση η τιμή μετατροπής μειώνεται σε επίπεδα της τάξεως των 200 € ανά τ.μ.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου κ. Ιορδάνη Λουίζου, το μέτρο αυτό θεωρείται απόλυτα δίκαιο ύστερα από τη σημαντική υποχώρηση των αξιών των οικοπέδων που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια και βέβαια μέσα στο γενικότερα οικονομικά δύσκολο κλίμα που επικρατεί σε ολόκληρη τη χώρα πολύ δε περισσότερο στο Δήμο μας.    

Προηγούμενο άρθροΜας Μάγεψε όλους ο Ρόμπιν Στόουν
Επόμενο άρθροΜια ξεχωριστή τιμητική διάκριση