Τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κατατεθεί από το Δήμο Μαραθώνα και τη Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων κατά της κατασκευής και λειτουργίας ΧΥΤΑ στο Γραμματικού δεν είχαν αίσιο τέλος ύστερα από την απόφαση της Τρίτης 11 Ιουλίου του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Η απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων από το Πρωτοδικείο Αθηνών σημαίνει στην ουσία πως η εργολήπτρια εταιρία μπορεί να συνεχίσει τις εργασίες που έχει ξεκινήσει στο Μαύρο Βουνό.
Παρ’ όλα αυτά, εν αναμονή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπου έχει προσφύγει ο Δήμος Μαραθώνα σύμφωνα με το πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, στις τάξεις της Δημοτικής Αρχής παραμένει αισιοδοξία για την τελική έκβαση του αγώνα.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Ιορδάνη Λουίζο «Μπορεί να χάσαμε μια μικρή μάχη αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα για μας. Είμαστε αισιόδοξοι για τις αποφάσεις που πρόκειται να πάρουν σύντομα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Επικρατείας, αποφάσεις που θα κρίνουν τελικά την έκβαση της υπόθεσης».
«Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι οι εργασίες να σταματήσουν οριστικά και αμετάκλητα» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του κ. Νίκου Χρυσίνα, Δημοτικού Συμβούλου Μαραθώνα και επικεφαλής της Δημοτικής Επιτροπής για το θέμα των ΧΥΤΑ.
Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του κ. Γιώργου Κοροβέση, Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Γραμματικού: «Σαφώς και ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και εκτός συνόρων με το πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος που επιβεβαιώνει και επίσημα τους φόβους που έχουμε εκφράσει από την αρχή».