Οι δρόμοι και οι γειτονιές της πόλης κατακλύζονται καθημερινά από τηλεοπτικά συνεργεία και αγαπημένους πρωταγωνιστές της ελληνικής τηλεόρασης.

 

Αν στις χρυσές δεκαετίες του αθάνατου ασπρόμαυρου ελληνικού κινηματογράφου, η παραλία του Σχινιά αποτελούσε ειδυλλιακό ντεκόρ για σκηνοθέτες – θρύλους όπως ο Αλέκος Σακελλάριος, η Νέα Μάκρη φαίνεται ότι έχει κερδίσει για τα καλά τις καρδιές των δημιουργών των πλέον δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών της σύγχρονης εποχής.

Να θυμηθούμε τις βόλτες του Θοδωρή Αθερίδη και της Σμαράγδας Καρύδη στον παραλιακό πεζόδρομο για τις ανάγκες του «Φίλα το βάτραχό σου»;
Να μείνουμε στα δεκάδες γυρίσματα των «Μυστικών της Εδέμ» σε κάθε γωνιά της πόλης, από την κεντρική πλατεία μέχρι τις εγκαταστάσεις του «Divers» στο Ζούμπερι και τη θάλασσα του Άγιου Ανδρέα;
Το σίγουρο είναι ότι η σπάνια ομορφιά της περιοχής μας και η φιλοξενία των κατοίκων της τείνουν να αναδείξουν τη Νέα Μάκρη σε απαραίτητο… συστατικό επιτυχίας οποιουδήποτε σίριαλ.
Ιδιαίτερα οι υπεύθυνοι δύο εκ των κορυφαίων εταιριών παραγωγής της χώρας, η ΑΝΩΣΗ και η J.K. Productions έχουν μετατρέψει την πόλη σε… δεύτερο σπίτι τους.
Η μεν πρώτη έχει δημιουργήσει στο χώρο του εγκαταλειμμένου εργοστασίου της ΕΤΒΑ στούντιο στο οποίο πραγματοποιούνται τα γυρίσματα της νέας καθημερινής σειράς του Mega, «Κλεμμένα Όνειρα», η δε δεύτερη χρησιμοποιεί τη Νέα Μάκρη ως κεντρικό σκηνικό για τις ανάγκες των γυρισμάτων της εκπληκτικής σειράς «Με λένε Βαγγέλη» που συντροφεύει κάθε Δευτέρα κοντά στα δύο εκατομμύρια τηλεθεατές!
Άλλωστε το ξενοδοχείο που χρησιμοποιεί ως βάσεις για τις… εξορμήσεις του ο μοναδικός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, δεν είναι άλλο από το παλιό ξενοδοχείο «Αφροδίτη» στην παραλία.
Την τελευταία εβδομάδα μάλιστα για τις ανάγκες του σίριαλ χρησιμοποιήθηκαν και οι εγκαταστάσεις του «Family Park», με το φωτογραφικό φακό της Marathon Press σε συλλαμβάνει εν δράσει συνεργείο και ηθοποιούς.

Προηγούμενο άρθροΧριστούγεννα αγάπης και ζεστασιάς
Επόμενο άρθροΕθελοντικές δράσεις στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά