Η Νέα Μάκρη για άλλη μια φορά μάς εξέπληξε με την ποιότητα και την δημιουργικότητα της. Η συμπολίτισσά μας, Νία Φώη, σκηνοθέτης και σεναριογράφος και Πρόεδρος της ΜΚΟ «Δημιουργικές Γέφυρες», κατάφερε να αποσπάσει ένα σημαντικό βραβείο εκπαιδευτικού Σεναρίου για το έργο «Ο Πλανήτης του όλα» από τον Όμιλο για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων.  

Μερικούς μήνες πριν και σε συνεργασία με το Εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης «Ονειρόσκαλα» και την κα Ιωάννα Ναλμπαντούδη, που έκανε και την πρώτη της πολύ επιτυχημένη παραγωγή, ξεκίνησαν ένα ταξίδι ώστε να ανέβει μια θεατρική παράσταση για τα παιδιά, που τελειοποιήθηκε μόλις πριν λίγες εβδομάδες.
Ένα έργο που κάλλιστα μπορεί να σταθεί επάξια σε οποιαδήποτε Αθηναϊκή σκηνή, με πρωτότυπη μουσική, πολύ καλό σενάριο και καταπληκτική ερμηνεία των ηθοποιών. Με σημαντικές συμμετοχές, όπως ο κος Κωστής Σαββιδάκης  ταλαντούχος, έμπειρος με σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό του, η απολαυστική και μοναδικη κα Εύα Πέτρου  και η πολυτάλαντη  κα Νίας Φώη δημιουργήθηκε μια  υπέροχη συνταγή που έφερε τη Νέα Μάκρη στο επίκεντρο της προσοχής και κάνει την παράσταση συναρπαστική.
Τις τελευταίες εβδομάδες έρχονται από Αθήνα μικροί και μεγάλοι για να ζήσουν τη μαγεία της παράστασης αυτής. Η σκηνοθέτης κα Νία Φώη, που σπούδασε στο εξωτερικό για πολλά χρόνια και έζησε σε διάφορα μέρη της Ελλάδος, επέστρεψε πριν δύο χρόνια με πολύ αγάπη και μεράκι να δημιουργήσει πολιτισμό με τον δικό της τρόπο για παιδιά, ενήλικες και όχι μόνο.. Η κα Δώρα Μαλτέζου-Σκουτέρη, ζωγράφος, ιδιοκτήτρια του the ArtWorkshop στα Νότια Προάστια, Σύμβουλος Marketing διαμέσου της Τέχνης και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων, δέχτηκε την πρόσκλησή της και θέλησε αμέσως να στηρίξει το έργο σύμφωνα με τις αρχές του Ομίλου UNESCO για τον Πολιτισμό και να το προωθήσει σε σχολεία της Αττικής, του Πειραιά και της επαρχίας. Η ίδια έχει κάνει έκθεση ζωγραφικής στην Νέα Μάκρη, στο χώρο «Βασίλη Ρώτα» και ως μέλος του εξωραϊστικού Συλλόγου «ΖΟΥΜΠΕΡΙ»,  πάντα στηρίζει τον Πολιτισμό.
Ο Δήμος Μαραθώνος παρόν πάντα σε όλα τα πολιτιστικά δρώμενα με χαρά δέχτηκε την πρόταση για συνεργασία  και προώθηση ενός έργου που δείχνει μια ποιότητα και ένα βάθος στην καλή σκέψη των πραγμάτων στην ζωή μας. Τα μηνύματα είναι πολύπλευρα και ποικίλα, όπως Οικολογικά, Εκπαιδευτικά, Ψυχολογικά, Κοινωνικά με πρωταγωνιστές τη δημιουργική σκέψη και την αγάπη για να μπορέσουμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ξανά ένα κόσμο πιο όμορφο, όχι μόνο για παιδιά αλλά και για μεγάλους.
Λίγα λόγια για το έργο…
Το σύμπαν αποφασίζει να ταξιδέψει έναν παππού μέσα από το όνειρό του να μάθει και να σκεφτεί την ίδια τη ζωή και να αναλογιστεί την πορεία του μέσα από 3 συναντήσεις. Υπάρχει μόνο ένας κανόνας. Η σκέψη του ζωντανή επί σκηνής τον βοηθά να περάσει τον κύκλο των 4 εποχών. Θα τα καταφέρει; Από κάθε του συνάντηση με έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα μαθαίνει αλλά πράγματα. Με χιούμορ αλλά και με αλήθεια το έργο προσεγγίζει τη δύναμη της σκέψης, του χρόνου αλλά και τη δύναμη της αληθινής αγάπης και μας δίνει την ελπίδα της αλλαγής που χρειάζεται ο κόσμος σήμερα.
Το έργο βλέπετε ευχάριστα από τον κάθε ηλικία, και η ιδιαιτερότητά αυτή, είναι που χάρισε και το βραβείο στην νεαρή σκηνοθέτιδα και την ομάδα της. Η επίσημη παράσταση και βράβευση αναμένετε να γίνει στις αρχές του Απρίλη με την στήριξη του Δήμου μας και να τεθεί επίσημα υπό την αιγίδα του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων όπου θα παρευρεθεί και ο  Πρόεδρος κος Ιωάννης Μαρωνίτης  που είναι και Αντιπρόεδρος όλων των Ομίλων, Συλλόγων UNESCO στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Μέχρι τότε Κάθε Σάββατο το έργο παίζεται στην Γρηγορίου Σιτέ 3 στο Θέατρο Ονειρόσκαλα. Τηλ. Κρατήσεων 6979 177824 και 6930 330262 και πραγματικά αξίζει τον κόπο!

Προηγούμενο άρθροΠοιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής;
Επόμενο άρθροΚαι αυτά που φτάνει η αλεπού μπορούν να την κάνουν ευτυχισμένη