Ο Πάνος Ρεκουνιώτης και οι συνεργάτες του μετέτρεψαν την φωτογραφία γάμου σε φωτογράφηση εξωφύλλου. Επηρεασμένοι από την εμπειρία σ τις editorial φωτογραφήσεις περιοδικών , ακολούθησαν την ίδια τεχνική στον γάμο και την βάπτιση. Τον συναντήσαμε στον Σχινιά όπου και φωτογράφιζε ένα νιόπαντρο ζευγάρι.
Τι ακριβώς είναι το next day shooting?
Από το 1998 προτείνουμε στα ζευγάρια μία επιπλέον φωτογράφηση κάποια από τις επόμενες μέρες του γάμου τους. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να φωτογραφίζουμε χωρίς άγχος σε οποιοδήποτε μέρος επιλέξουν χωρίς την πίεση χρόνου της ημέρας του γάμου.
Ποια είναι τα μέρη που επιλέγουν τα ζευγάρια?
Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές επιλογές. Το καλοκαίρι κυρίως επιλέγουν την θάλασσα μιας και το νερό δίνει την δυνατότητα για πολλά  φωτιστικά παιχνίδια. Τον χειμώνα την πρωτιά έχει η Ευρώπη, καθώς είναι πολλοί αυτοί που συνδυάζουν το γαμήλιο ταξίδι τους με μια μέρα φωτογράφησης στο Παρίσι ή στην Ρώμη.
Σας βλέπουν πολύ συχνά να φωτογραφίζετε στην περιοχή του Σχινιά. Υπάρχει κάποιος λόγος γι αυτό?
Στην ευρύτερη περιοχή (από Ραφήνα έως το Φράγμα του Μαραθώνα ) έχω περάσει  τα καλύτερα μου χρόνια μιας και η γυναίκα μου γεννήθηκε στην Νέα Μάκρη. Είναι φυσικό να είμαι δεμένος με την περιοχή και ειδικά με τον Σχινιά , όπου συνδυάζετε το δάσος με την θάλασσα. Και παρόλο τον ανατολικό προσανατολισμό υπάρχουν σημεία όπου μπορείς να φωτογραφήσεις  ακόμη και  ηλιοβασίλεμα.
Τι πρέπει να έχουν μαζί τους για μια τέτοια φωτογράφηση?
Καταρχήν  την καλή τους διάθεση. Στη συνέχεια μια αλλαξιά ρούχα και πετσέτες και φυσικά οτιδήποτε σχετίζετε με τον γάμο τους. Από την ανθοδέσμη  και το αυτοκίνητο έως τους κουμπάρους και τους φίλους τους.
Συμβαίνουν και απρόοπτα…
Μία φορά χρειάστηκε η πυροσβεστική για να κατεβάσει ένα γαμπρό από την Ιταλία που ανέβηκε σε ένα δέντρο πιο ψηλά από ότι μπορούσε… Θυμάμαι το τζιπ ενός- πάλι Ιταλού από σύμπτωση- που κόλλησε στα φύκια και φυσικά τα πούλμαν με τις γιαγιάδες που είναι απρόβλεπτα και γεμίζει η θάλασσα ξαφνικά καπελάκια.
Βλέπουμε πολλά ζευγάρια από άλλες χώρες….Λόγω της μεγάλης απήχησης που έχουν αυτού του είδους οι φωτογραφήσεις στο εξωτερικό –η σελίδα μας στο facebook ξεπέρασε τα 70000 like-και της συνεργασίας μας με γραφεία γάμων, υπάρχουν  σε εβδομαδιαία βάση φωτογραφήσεις σε Μύκονο και Σαντορίνη ζευγαριών από άλλες χώρες , για pre-wedding και next day  φωτογράφηση.  Υπάρχουν και πολλοί που επιλέγουν όμως και την Αθήνα καταλήγοντας  σε κάποια κοντινή παραλία. Έτσι δεν είναι παράξενο που έχουν περάσει από εδώ  ζευγάρια από την Αμερική έως την Κίνα και από τον Καναδά έως το Χονγκ –Κονγκ. Πιστεύω ότι κάνουμε και εμείς ότι μπορούμε για να διαφημίσουμε την χώρα μας και τις ομορφιές της με ένα διαφορετικό τρόπο.

Ο Πάνος Ρεκουνιώτης σπούδασε φωτογραφία και σκηνοθεσία. Ασχολήθηκε αποκλειστικά με την φωτογραφία  γάμου από  το 1994. Έως το 2010 δίδασκε το μάθημα της φωτογραφίας σε δημόσιο  ΙΕΚ ,ενώ έχει γυρίσει και δύο μικρού μήκους ταινίες. Από το 1998 διατηρεί studio στου Ζωγράφου και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο τηλ. 2107483900 ή στο www.rekouniotis.com

Προηγούμενο άρθροΜαθήματα κολύμβησης για παιδιά και στο Μαραθώνα
Επόμενο άρθροΤAE KWON DO …παρά θιν’ αλός!