Περισσότερα από 250 παιδιά της πόλης μας, ηλικίας 6 έως 14 ετών, πέρασαν και φέτος δημιουργικά τις πρωινές ώρες τους για 4 ολόκληρες εβδομάδες, απολαμβάνοντας τη φύση, στο φετινό Πρόγραμμα «ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ» του Δήμου Μαραθώνα.
Το καθιερωμένο πλέον εδώ και πολλά χρόνια «ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ» έδωσε και φέτος την ευκαιρία στα παιδιά να εξοικειωθούν, να ευχαριστηθούν και να παίξουν με τη θάλασσα, να διασκεδάσουν, να δημιουργήσουν, να μάθουν διάφορα σπορ και να αποκτήσουν νέους φίλους στους μαγευτικούς χώρους των κατασκηνώσεων του Δήμου Μαραθώνος στην παραλία του Ζούμπερι.
Το Πρόγραμμα που φέτος λειτούργησε από 18 Ιουνίου μέχρι 13 Ιουλίου, καλύφθηκε από 15 ειδικευμένους καθηγητές Φυσικής Αγωγής και Παιδαγωγούς και εκτός από μαθήματα κολύμβησης και παιχνίδια στην άμμο, περιελάμβανε ακόμα μαθήματα Beach Soccer, Beach Volley, Beach Handball, μπάσκετ, τένις, πιγκ-πογκ καθώς και μαθήματα κατασκευών, ζωγραφικής και σκάκι.
Επίσης στα παιδιά δόθηκε η ευκαιρία να περάσουν τρεις ευχάριστες βραδιές παρακολουθώντας θέατρο, κινηματογράφο και καραγκιόζη ενώ μεγάλη ομάδα παιδιών συμμετείχε και στους αγώνες δρόμου «Βελερεφόντια 2012» που έγιναν τη Κυριακή 8 Ιουλίου στο Λιμανάκι Νέας Μάκρης.
Στην όμορφη εορταστική τελετή λήξης του προγράμματος, που έγινε την Παρασκευή 13 Ιουλίου, στα παιδιά μοιράστηκαν αναμνηστικά μετάλλια, διπλώματα και διάφορα δώρα που έδωσαν εκπροσωπώντας το Δήμο Μαραθώνα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στέργιος Τσίρκας, οι Αντιδήμαρχοι Πόπη Πατεράκη, Χρήστος Στάμος και Βαγγέλλης Σωτηρίου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Τουρούκης και Γιώργος Δρακούλης.
«Ζήσαμε 4 εβδομάδες χαράς και δημιουργικότητας, όπου τα παιδιά μέσω θαλάσσιων και παραθαλάσσιων δραστηριοτήτων εξοικειώθηκαν με το νερό και τη φύση, μέσα από αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες αθλήθηκαν, κοινωνικοποιήθηκαν και απέκτησαν εμπειρίες και αξέχαστες αναμνήσεις. Η ομάδα των εκπαιδευτικών και όλοι όσοι συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση του προγράμματος ευχαριστούμε τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους και τους ευχόμαστε καλό υπόλοιπο καλοκαίρι» μας δήλωσαν στην τελετή λήξης οι υπεύθυνοι γυμναστές του Γραφείου Αθλητισμού του Δήμου Γιάννης Παπαβασιλείου και Παναγιώτης Πασχάλης.

Προηγούμενο άρθροΠαραιτήθηκε από Δημοτικός Σύμβουλος ο Φώτης Δεληβοριάς
Επόμενο άρθροΒελερεφόντεια 2012