Τα δύο Μουσεία Βαρνάβα, Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου και Διαδραστικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα, επισκέφθηκαν το Σάββατο 13 Οκτώβρη οι φίλοι του «Θεατρικού Μουσείου Πάνου Αραβαντινού».

Τους επισκέπτες υποδέχθηκε το Δ.Σ των δύο Μουσείων με την επικεφαλής τους κα Μηλέα Παππά, η οποία και ξενάγησε την πολυπληθή αντιπροσωπεία σε όλους τους χώρους των δύο Μουσείων. Ιστορικά, λαογραφικά και πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής του Βαρνάβα αλλά και του Δήμου Μαραθώνος ανέπτυξε στους παραβρισκόμενους ο διευθυντής των Μουσείων κ. Πέτρος Κατσίκης, ο οποίος ανέλυσε την φιλοσοφία των Μουσείων Βαρνάβα σε τομείς δράσεων πέραν των πολιτιστικών, όπως του εθελοντισμού και της ανακύκλωσης. Η Πρόεδρος των Μουσείων με τις εθελόντριες κυρίες Αν. Μάντζου και Παν. Παπαδοπούλου ανέλαβαν στην συνέχεια να εκπαιδεύσουν τους Φίλους του Θεατρικού Μουσείου Πάνου Αραβαντινού στην τέχνη του «Κεντημένου Ψωμιού». Μεταξύ των αντιπροσωπειών αντηλλάγησαν δώρα και βιβλιογραφία.

Νέα διαδραστικά προγράμματα
Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή Σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ξεκίνησαν τα εκπαιδευτικά και βιωματικά προγράμματά τους τα Μουσεία Βαρνάβα. Στα προγράμματα πρωταγωνιστούν οι μαθητές οι οποίοι σπέρνουν, θερίζουν, γυρίζουν το χειρόμυλο βγάζοντας αλεύρι, ζυμώνουν, πλάθουν το δικό τους ψωμί και το διακοσμούν με ζυμαρένια κεντίδια και παράλληλα συμμετέχουν στον «τρύγο» και στο «λιομάζεμα».

Προηγούμενο άρθροΠρωινός espresso για το Μήνα Οκτώβριο
Επόμενο άρθροΜια παράσταση με ανθρωπιά!