Πάνος Σιδέρης: «Στην ομάδα δουλεύουμε πάνω σε συγκεκριμένο πλάνο που στηρίζεται αποκλειστικά στην υγιή δομή των ακαδημιών μας»

Ολόκληρο το χωριό καμαρώνει τον αγαπημένο του Ραμνούντα να σαρώνει τους αντιπάλους του στη Γ’ ΕΠΣΑΝΑ και να δείχνει έτοιμος για το άλμα της ανόδου.
Η φράση «ποδοσφαιρικό θαύμα» μπορεί να χρησιμοποιείται κατά καιρούς για να δικαιολογήσει μεγάλες επιτυχίες ή ασυνήθιστα επιτεύγματα στον κόσμο της «στρογγυλής θεάς», αλλά πιστέψτε μας μοιάζει εντελώς ακατάλληλος για να καταγράψει την εντυπωσιακή φετινή αγωνιστική παρουσία του Ραμνούντα Γραμματικού στο πρωτάθλημα της Γ’ ΕΠΣΑΝΑ.
Με 26 βαθμούς σε έντεκα παιχνίδια και συντελεστή τερμάτων 34-9 (σ.σ. χωρίς να υπολογίζεται ο τελευταίος αγώνας με τον Παλλαυρεωτικό) η ομάδα του Πάνου Σιδέρη φιγουράρει στην πρώτη θέση του ομίλους της θυμίζοντας… αμαξοστοιχία ταχείας κυκλοφορίας που έχει μπει για τα καλά στις ράγες του πρωταθλητισμού που οδηγούν στην άνοδο στη δεύτερη κατηγορία.
Ουδεμία έκπληξη, ουδέν απρόοπτο. Η πορεία του Ραμνούντα αποτελεί απλά τη… λογική εξέλιξη μιας συγκροτημένης και πολύ μεθοδευμένης προσπάθειας που καταβάλλεται τα τελευταία χρόνια στο Γραμματικό και η οποία έχει βρει τον ιδανικό εκφραστή της στο πρόσωπο του Πάνου Σιδέρη, του ικανότατου προπονητή που από το 2004 οργάνωσε τα τμήματα υποδομής και σήμερα κρατάει στα χέρια του και το τιμόνι της πρώτης ομάδας.

«Πάνω απ’ όλα η φιλοσοφία μας»
«Για όλους εμάς που προσπαθούμε να υλοποιούμε καθημερινά τους στόχους του σωματείου είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βλέπουμε πλέον εξήντα παιδιά στις τάξεις των ακαδημιών μας, να βοηθάμε νεαρούς αθλητές να ξεκινούν από εδώ την  καριέρα τους, να βλέπουμε παίκτες από το Γραμματικό στις Μεικτές ΕΠΣΑΝΑ. Όλα αυτά είναι ίσως ακόμη σημαντικότερα από τα αποτελέσματα που φέρνει η πρώτη ομάδα», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο τεχνικός του Ραμνούντα και τα γεγονότα δικαιώνουν απόλυτα τα λεγόμενά του.
Ο νεαρός Βασίλης Μάντης παραχωρήθηκε δανεικός στην Τριγλία Ραφήνας, τρεις παίκτες της τωρινής ομάδας (ο Γιάννης Χρυσίνας, ο Σταμάτης Κάκκαρης και ο Θανάσης Ραποτογιάννης) αγωνίζονται στις μεικτές ΕΠΣΑΝΑ, ενώ περισσότερα από 60 παιδιά από το Γραμματικό στελεχώνουν τις ομάδες νέων, παίδων, τζούνιορ και προ – τζούνιορ των τμημάτων υποδομής.
«Στόχος μας είναι δύο παιδιά το χρόνο να επανδρώνουν την πρώτη ομάδα και εν συνεχεία να αποκτούν τις βάσεις για να αγωνιστούν σε ανώτερο επίπεδο. Ο πρωταθλητισμός ειδικά στη Γ’ κατηγορία είναι αναμφισβήτητα επιδίωξή μας, αλλά ακόμη κι αυτός δεν μπορεί να θέσει σε δεύτερη μοίρα τη φιλοσοφία μας», συνεχίζει ο προπονητής του Ραμνούντα.
Για τον Πάνο Σιδέρη και τους υπόλοιπους συντελεστές της πορείας του Γραμματικού, η άνοδος στην Β’ κατηγορία θα βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές να βελτιώσουν τις δυνατότητες τους, αγωνιζόμενοι σε ένα πρωτάθλημα με καλύτερη ποιότητα και ισχυρότερο ανταγωνισμό.
Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, τεχνική ηγεσία και διοίκηση του σωματείου δε σταματούν να εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να απολαμβάνουν όλοι οι ποδοσφαιριστές – από το μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο – τις καλύτερες συνθήκες προπόνησης.

Ο αιμοδότης Τάσος Χρυσίνας

«Όλοι στο Γραμματικό αισθανόμαστε ιδιαίτερα τυχεροί που έχουμε έναν πρόεδρο όπως ο Τάσος Χρυσίνας. Ακόμη και σε δύσκολες εποχές όπως η σημερινή, βρίσκεται πάντα στο πλευρό μας και αποτελεί τον οικονομικό αιμοδότη της ομάδας. Στο Γραμματικό άλλωστε αγαπάμε το ποδόσφαιρο και η ομάδα είχε πάντα τη συμπαράσταση των κατοίκων», καταλήγει ο Πάνος Σιδέρης.
Πλέον ο Ραμνούντας προετοιμάζεται ουσιαστικά για τις μεγάλες μάχες του Φεβρουαρίου που θα κρίνουν την άνοδο, καθώς το πρωτάθλημα της Γ’ ΕΠΣΑΝΑ διεξάγεται για πρώτη φορά φέτος σε δύο φάσεις που θυμίζουν σε τρόπο διεξαγωγής τα play off της Superelague.
Η ομάδα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, πραγματοποίησε την πρώτη της προσθήκη για τον Ιανουάριο (τον Απόστολο Μάστορα από την Τριγλία) και – εκτός των άλλων – ετοιμάζεται να τεθεί αντιμέτωπη στην επόμενη φάση και με τον έτερο εκπρόσωπο του δήμου μας στη Γ’ ΕΠΣΑΝΑ, το Θησέα Νέας Μάκρης. Αυτή θα είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα… εμφύλια ποδοσφαιρική αντιπαράθεση που ελπίζουμε να ολοκληρωθεί με την άνοδο και των δύο σωματείων.

Προηγούμενο άρθροΑσπίδα προστασίας στο Βαρνάβα
Επόμενο άρθροΧριστούγεννα αγάπης και ζεστασιάς