15 Δημοτικούς Αστυνομικούς και 9 Σχολικούς Φύλακες πρόκειται να στερηθεί ο Δήμος Μαραθώνος

Σε καθεστώς απεργιών και καταλήψεων δημοτικών κτηρίων βρίσκεται, όπως και όλοι οι Δήμοι της χώρας και ο Δήμος Μαραθώνος, στα πλαίσια των αντιδράσεων και κινητοποιήσεων που έχουν δημιουργηθεί από τους εργαζόμενους στους Δήμους και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος αναφορικά με την κατάργηση των Υπηρεσιών της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων που υποχρεώνει σε διαθεσιμότητα και απολύσεις 6.500 εργαζόμενους στους Δήμους.
Με την ψήφιση του νομοσχεδίου ο Δήμος Μαραθώνος πρόκειται να στερηθεί 15 Δημοτικούς Αστυνομικούς και 9 Σχολικούς φύλακες, ένας αριθμός υπαλλήλων που μπορεί να φαίνεται μικρός, όμως οι υπηρεσίες που προσφέρουν στην τοπική κοινωνία θεωρούνται αδιαμφισβήτητα ιδιαίτερα σημαντικές. Η επιτήρηση της στάθμευσης των οχημάτων, οι έλεγχοι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και του παραεμπορίου, η φύλαξη δημοσίων χώρων, οι έλεγχοι για ρύπανση των δημοσίων χώρων και η ρύθμιση της κυκλοφορίας σε γιορτές είναι μερικές μόνο από τις αρμοδιότητες των Δημοτικών Αστυνόμων, και η ενδεχόμενη απόλυσή τους θα αποτελέσει πλήγμα έχοντας αρνητικές επιπτώσεις στην ορθή διαχείριση της αστικής λειτουργίας από τους Δήμους.
Οι Σχολικοί Φύλακες επίσης προσφέρουν σοβαρότατο κοινωνικό έργο μέσα και έξω από τα σχολεία, παρέχοντας υπηρεσίες ασφαλούς επιτήρησης και μετακίνησης στους μαθητές και φύλαξης των σχολικών κτηρίων. Είναι αυτονόητο ότι η στέρηση των υπηρεσιών τους θα συντελέσει στην μείωση της ασφάλειας των παιδιών μας και θα αναγκάσει πολλούς γονείς να χάσουν ώρες εργασίας προκειμένου να ακολουθήσουν τα παιδιά τους μέχρι το τελευταίο σκαλί του σχολείου.
Μιλώντας με τον Δήμαρχο Μαραθώνος κ. Ιορδάνη Λουίζο μας ανέφερε σχετικά με το θέμα: « Οι αποφάσεις για τους Δημοτικούς Αστυνόμους και τους Σχολικούς Φύλακες είναι όχι μόνο απαράδεκτες αλλά και ενδεικτικές της πλήρους απαξίωσης και υποτίμησης του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος έχει ήδη εκφράσει την απόλυτη συμπαράστασή της στον αγώνα αυτών των παιδιών. Είναι πολύ σημαντικό να επισημανθεί ότι οι τοπικές κοινωνίες στερούνται έτσι πολύτιμων και αναντικατάστατων υπηρεσιών.»
Επίσης ο Γ.Γ. του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου κ. Μίλτος Παπακώστας μας είπε: « Το Σωματείο μας προσπαθεί με κάθε μέσο να αποτρέψει την απόλυση των συναδέλφων με κινητοποιήσεις, απεργίες και καταλήψεις σε όλους τους χώρους εργασίας και να έρθει σε επαφή με όλους εμπλεκόμενους φορείς, τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Προέδρους των Συμβουλίων. Επιδιώκουμε συλλογικά να περάσει το μήνυμα στην ευρύτερη κοινωνία, ότι οι υπάλληλοι του Δήμου Μαραθώνος, από όλα τα πόστα εργασίας, υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και όχι έναν αόριστο και μηδαμινό φορέα ούτε φυσικά τον εαυτό τους.»

Προηγούμενο άρθρο«Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι» για το Κοινωνικό Παντοπωλείο
Επόμενο άρθροΠαιδιά δολοφόνοι!