«Πλεχτό καμουφλάζ»: χάνονται στο φόντοΚι όμως, δεν είναι οφθαλμαπάτη. Ούτε photoshop, ούτε καμιά άλλου είδους παρέμβαση στον υπολογιστή. Είναι μοντέλα, καμουφλαρισμένα μέσα στον περίγυρό τους.

Το «πλεχτό καμουφλάζ» είναι το πνευματικό τέκνο του φωτογράφου Τζόζεφ Φορντ (Joseph Ford), ο οποίος δούλεψε μαζί με τη φίλη του Νίνα Ντοντ (Nina Dodd) που πλέκει. Έφτιαξαν μια σειρά από πλεκτά πουλόβερ – στο χέρι, όχι μηχανής. «Όλα τα ρούχα είναι αληθινά, δεν είναι αποτέλεσμα photoshop» τονίζει ο Φορντ.

Η ιδέα των δημιουργών

Τα μοτίβα των πλεχτών ήταν τέτοια που να ταιριάζουν απόλυτα με διάφορα φόντα στην πόλη, τη θέση σ’ ένα λεωφορείο, έναν τούβλινο τοίχο, το κουλουάρ αγώνα δρόμου σε ένα στάδιο. Οι πλεχτές συνθέσεις στη φωτογράφιση συντονίστηκαν με προσοχή ώστε να ταιριάζουν απόλυτα στον περίγυρο. «Απόλυτα». Να «χάνονται» μέσα σ’ αυτόν.

ΠΗΓΗΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΣυλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα!
Επόμενο άρθροΟι Τρίτες απέκτησαν το δικό τους νόημα