Η επιτυχία οφείλεται στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή, με το Σχέδιο Πόλης της παραλίας Μαραθώνα να περιλαμβάνει 2 Πολεοδομικές Ενότητες συνολικού εμβαδού 1.273 στρεμμάτων.

Το Σχέδιο Πόλης της Παραλίας Μαραθώνα είναι ένας από τους σημαντικότερους μοχλούς της πολυπόθητης ανάπτυξης όλης της περιοχής. Σε αυτό προβλέπονται κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου, πλατείες, παιδότοποι 100 περίπου στρεμμάτων, χώροι στάθμευσης 12 στρεμμάτων, οδικό δίκτυο και πεζοδρόμια 277 στρεμμάτων ενώ επίσης υπάρχει πρόβλεψη για ανέγερση Γυμνασίου, Λυκείου και χώρων Πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Στη πανέμορφη περιοχή της Παραλίας Μαραθώνα το Σχέδιο Πόλης προβλέπει Συντελεστή Δόμησης 0,3 και τα νεοαναγειρόμενα κτήρια, που δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 8,5 μέτρα, θα φέρουν υποχρεωτικά κεραμοσκεπή.

Ένας αγώνας δρόμου που ξεκίνησε το 1994, είχε την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 (μετά από 18 χρόνια!!!) αίσιο τέλος, για να καταστεί έτσι η Παραλία Μαραθώνα η πρώτη περιοχή του τέως Δήμου Μαραθώνα που μπαίνει στο Σχέδιο Πόλης με το Νόμο 1337 του 1983!
Ένας αγώνας δρόμου από την πρώην δημοτική αρχή με πιέσεις προς την πολιτική ηγεσία, πολλές συναντήσεις με τρεις διαφορετικούς Υπουργούς Περιβάλλοντος και Χωροταξίας (Τίνα Μπιρμπίλη, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελο Λιβιεράτο) και με την αμέριστη συμπαράσταση του μελετητή κ. Μάκη Σπανούδη, ξεπέρασε πολλά εμπόδια για να ολοκληρωθεί και επίσημα, με δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στις 27 Οκτωβρίου 2014.

Στις 30 Μαρτίου 2012 εγκρίνεται το Σχέδιο Πόλης από τη Β΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και στις 11 Ιουνίου 2012 εκδίδονται οι οριογραμμές αιγιαλού και παραλίας από την Κτηματική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών.
Ο δρόμος άνοιξε διάπλατα όταν εξασφαλίστηκε και η πολιτική δέσμευση της Κυβέρνησης ότι το νέο όργανο Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), σε αντικατάσταση του Κεντρικού ΣΧΟΠ, θα ασχοληθεί με την υπόθεση του Σχεδίου Πόλης της Παραλίας Μαραθώνα στην πρώτη του κιόλας συνεδρίαση.

 

Με την έγκριση του Σχεδίου Πόλης από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) έγινε το μεγάλο και καθοριστικό βήμα για την ένταξη. Με την καθαρογραφή της Εισήγησης, η Απόφαση διαβιβάστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου μετά τον έλεγχο, δημοσιεύθηκε στο Φύλλο 341 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Μια επιτυχία έχει πάντα πολλούς συντελεστές. Εμείς δεν μπορούμε να παραλείψουμε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, στην κα Βασιλική Μπέκα, στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και στους Μηχανικούς κκ. Ιάκωβο Αρμάο και Κώστα Λάσκο, στους Συλλόγους και σε ομάδες κατοίκων της παραλίας για τη συνολική συμπαράστασή τους στην όλη υπόθεση.

 

 

Προηγούμενο άρθροΟ Αυθεντικός Μαραθώνιος «σπάει» όλα τα ρεκόρ
Επόμενο άρθροΗ Emily Ratajkowski λέει «ναι» στο περιστασιακό σεξ