Το Σάββατο  11 Αυγούστου 2012, κλιμάκιο ξένων δημοσιογράφων και τεχνικών του Διεθνούς Πρακτορείου Ειδήσεων της Deutsche Welle επισκέφθηκε το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, στο πλαίσιο εκπομπής αφιερωμένης στην Κλασσική Διαδρομή. Η  υπεύθυνη του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου κα Ειρήνη Σπανού τους  υποδέχθηκε και παραχώρησε συνέντευξη κατά την οποία παρουσίασε την ιστορία, τα κυριότερα εκθέματα, τη λειτουργία και τις προοπτικές του Μουσείου.

Την Κυριακή 12 Αυγούστου,  ο Δημοτικός Σύμβουλος Μαραθώνα κ. Αλέξανδρος Βάρσος, ξενάγησε το τηλεοπτικό συνεργείο στον Τύμβο των Αθηναίων Μαραθωνομάχων και ο οινοπαραγωγός Σπύρος Καρλατήρας έδωσε συνέντευξη με θέμα την αμπελουργία της περιοχής. Στη συνέχεια,  η Αντιδήμαρχος Μαραθώνα κα Πόπη  Πατεράκη ξενάγησε τη δημοσιογραφική ομάδα στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο, το Λιμανάκι και τη Μονή του Αγίου Εφραίμ της Νέας Μάκρης.
Το αφιέρωμα θα προβληθεί σε τηλεοπτική εκπομπή στη Γερμανία και θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο στο site της Deutsche Welle με φυσικό επακόλουθο την προβολή του τόπου μας σε διεθνές επίπεδο και μάλιστα σε μια δύσκολη εποχή που κάθε παρόμοια δράση έχει ανεκτίμητη αξία.
Το Σάββατο 18 Αυγούστου 2012, η Δημόσια Τηλεόραση ΝΕΤ, παρουσίασε στην εκπομπή της «ΣΑΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗ ΝΕΤ» το Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου. Συγκεκριμένα, στις 10 το πρωί, η ΝΕΤ σε απευθείας live σύνδεση παρουσίασε την υπεύθυνη του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου κα Ειρήνη Σπανού που μίλησε για την ιστορία, τα εκθέματα και τις δραστηριότητες του Μουσείου. Στη συνέχεια έγινε σχετικό ρεπορτάζ, μέρος του οποίου παρουσιάστηκε στα Κεντρικά Δελτία Ειδήσεων της ΝΕΤ καθώς και στο διεθνές δίκτυο της ERT World.
Ο Δήμος Μαραθώνα ευχαρίστησε τη Δημόσια Τηλεόραση για το αφιέρωμά της στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, που το καταξιώνει ως σημαντικό φορέα διάδοσης της ελληνικής ιστορικής και αθλητικής παράδοσης καθώς και για τις προθέσεις της να βρίσκεται κοντά στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου σε κάθε μελλοντική σημαντική εκδήλωση και δράση, για την προβολή της ένδοξης ιστορίας του τόπου μας που τόσο πολύ την έχει ανάγκη η Ελλάδα στους δύσκολους καιρούς που διανύει.  
 

Προηγούμενο άρθροΤι κάνουμε με τα περιττά κιλά του καλοκαιριού;
Επόμενο άρθροΣε μόνιμη κρίση …με μια δόση διακοπών