«ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ»
 Έργο με νόημα, Ερμηνείες με πάθος!

Το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα για άλλη μια φορά μας εξέπληξε με μια παράσταση διαχρονική, φιλοσοφική και με μια δόση αλήθειας, που στην εποχή μας όλοι χρειαζόμαστε να ακούσουμε. Μας απέδειξαν στην πράξη πως το θέατρο είναι όχι μόνο ψυχαγωγία αλλά παιδεία, πολιτική και η δύναμη της σκηνής μπορεί και μεταφέρεται στην κάθε μας μέρα. Ο κάθε ένας είναι κλεισμένος στον μικροσκοπικό του κύκλο… Σε μια εποχή ατομικισμού και πλύσεις εγκεφάλου ο Ματει Βιζνιεκ, συγγραφέας της θεατρικής παράστασης, όντας πολίτης του κόσμου γράφει για να μας προβληματίσει, αλλά κυρίως για να μας ανοίξει τα μάτια σε μια πραγματικότητα που πλησιάζει και καλούμαστε να αντιδράσουμε.

Ο σκηνοθέτης του έργου Νίκος Γκεσούλης, που συνεργάζεται 9 χρόνια με το ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ. μας είπε: «Ο Δήμος Μαραθώνα το ήθελε το θέατρο, το χορηγεί και αυτό λύνει πολλά θέματα. Παρότι τα μέλη αλλάζουν, έχει δημιουργηθεί μια μαγιά από τους παλιούς που ενσωματώνει γρήγορα τους νεότερους και μας επιτρέπει να ανεβάσουμε έργα ξεχωριστά, όπως αυτό, που με μια πρόταση θα περιέγραφα ως την παραφροσύνη που έχει ενσπείρει στον σύγχρονο άνθρωπο η παγκοσμιοποίηση»
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού θεάτρου Μαραθώνα Γεώργιος Λέπουρης μοιράστηκε μαζί μας κάποιες βασικές πληροφορίες: « Πολύ σημαντικό για το θέατρο και το πολιτισμό της περιοχής μας είναι ότι το ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ. παρέμεινε το μοναδικό Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ανάμεσα σε 60 νομικά πρόσωπα όλης της Ελλάδος και να του έρθουν προτάσεις για περιοδεία στο εξωτερικό. Με μεγάλη προσπάθεια αυξήσαμε τις παιδικές σκηνές από 1 σε 3, στη Νέα Μάκρη, το Μαραθώνα και το Βαρνάβα και φέτος θέλουμε να φτιάξουμε και μια ομάδα σε συνεργασία με το ίδρυμα Παμμακάριστος για παιδιά με ειδικά προτερήματα. Φυσικά η συμμετοχή στις ομάδες μας είναι δωρεάν και τα μαθήματα γίνονται στην έδρα μας, Μιλτιάδου Μαντά 22. Το θέατρο είναι για όλο το κόσμο.» Αυτό που αποκάλυψε ο κ. Λέπουρης στην εφημερίδα μας όμως είναι, πως μετά από μια συμφωνία και σε συνεργασία με τον Δήμαρχο κ. Ιορδάνη Λουίζο σύντομα θα έχουμε ένα κανονικό χειμερινό σπίτι για το θέατρο, σε ένα από τα κτήρια της πρώην Αμερικανικής βάσης, κάτι που έλειπε από την περιοχή μας. Πρόκειται για ένα έργο που έχει ήδη αρχίσει και μέσα στο χειμώνα όλοι θα μπορούμε να απολαύσουμε εκεί σπουδαία πολιτιστικά δρώμενα.

Προηγούμενο άρθροΑθλητισμός και ντόπινγκ
Επόμενο άρθροO Μνημόνιος για τον Μήνα Αύγουστο