Ο Νίκος Ροϊλός και ο Δημήτρης Γιατρομανωλάκης, αποτελούν τους εμπνευστές του Προγράμματος Πολιτισμικής Πολιτικής του Κέντρου Διεθνών Σχέσεων Weatherhead του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, το οποίο στοχεύει στην επανασύνδεση με τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού και τη δύναμή τους σε μέρες απαξίωσης της Ελλάδας και αμφιβολίας για το μέλλον της.
Εκ των κορυφαίων και πλέον αναγνωρίσιμων πρεσβευτών της πατρίδας μας στο εξωτερικό, ο καθηγητής του αρχαιότερου και μεγαλύτερου εκπαιδευτικού ιδρύματος των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφέρθηκε στις δυνατότητες πιθανής συνεργασίας του πανεπιστημίου με φορείς του Μαραθώνα.
«Είναι σίγουρο ότι θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να υπάρξουν γέφυρες συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο. Άλλωστε η φήμη του Μαραθώνα σε κάθε γωνιά του κόσμου είναι ξακουστή», σημείωσε ο κ. Ροϊλός στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Μαραθώνα και τα λόγια του έχουν εξέχουσα σημασία.
Άλλωστε τόσο ο ίδιος, όσο και ο κ. Γιατρομανωλάκης, ήταν οι άνθρωποι που κατάφεραν να πείσουν το πανεπιστήμιο και ερευνητές για τη θέσπιση του Προγράμματος Ελληνικού Πολιτισμού στο Χάρβαρντ.

Προηγούμενο άρθροΔύο χρόνια σαν ένας αιώνας!
Επόμενο άρθροΦρανσισκο Αντραντος: «Η Ελλαδα ειναι σαν τη θαλασσα. Ατελειωτη»