Εικόνα με χρώματα για μικρούς και μεγάλους έγινε η ιστορία της περιοχής μας για την μάχη του Μαραθώνα, με τη φωνή της Νίκη Κάπαρη και τη μελωδική μουσική του Γιάννη Ψειμάδα να μας ταξιδεύουν 2.500 χιλιάδες χρόνια πίσω.
Υπάρχει πιο όμορφος τρόπος από μια αφηγηματική παράσταση για να μάθουμε, να μοιραστούμε και να συλλογιστούμε το παρελθόν μας; Το Μουσείο του Μαραθώνα, ένας λαμπερός χώρος γεμάτος φως, φιλοξένησε με πολύ αγάπη το καλλιτεχνικό δίδυμο που καιρό τώρα έχει αποδείξει την ποιότητα των έργων που επιλέγει να μοιραστεί.
Στο πιο κατάλληλο μέρος και η Ιστορία της Δήμητρας και της Περσεφόνης, που κάποιοι σχετίζουν με την θεά Ίσιδα που κρατά στα χέρια της πότε στάχια και πότε τριαντάφυλλα. Το άγαλμα αυτό βρίσκεται στο Μουσείο Μαραθώνα και βρέθηκε στην Μπρεξιζα στην Νέα Μάκρη.

Η αφηγήτρια Νίκη Κάπαρη μας είπε μεταξύ άλλων: «Η ιστορία ενώθηκε με τα αντικείμενα γύρω από το συγκεκριμένο αρχαιολογικό μουσείο, ήταν εμπειρία και για μένα αλλά και για το καθένα όταν εικόνα και λόγος ενώνονται. Είναι κάτι σπουδαίο». Ο μουσικός και συνθέτης Γιάννης Ψειμάδας μας είπε: «Προσπαθώ να δημιουργώ ηχητικά τοπία με την αφήγηση γιατί οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές, και πρέπει να ακούγεται πρώτα η ιστορία και ο λόγος, φυσικά ο ρόλος μου είναι επίσης αφηγηματικός».
Το δίδυμο συνεργάζεται χρόνια με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας που έχει πλήθος από ευρήματα, και σε κάθε τους παράσταση αφηγούνται μια ιστορία για καθένα από αυτά.Πραγματικά αξίζει όλοι οι γονείς να πάνε τα παιδιά τους αλλά και να δώσουν στον εαυτό τους μια ευκαιρία να απολαύσουν κάτι διαφορετικό. Πολλά συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Μαραθώνα να μας θυμίζει την πλούσια κληρονομιά μας.

Προηγούμενο άρθροΟι εκδηλώσεις του Ωδείου-Μπαλέτου Γιάννη Χριστοφορίδη
Επόμενο άρθροΒeach Volley στο Καράβι