Σύστημα αυτόματης ενοικίασης ποδηλάτων στους πολίτες

 Σύστημα αυτόματης ενοικίασης δημοτικών ποδηλάτων κοινής χρήσης πρόκειται να έχουν στη διάθεσή τους οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου Μαραθώνος μέσα στο επόμενο τετράμηνο.

 

Το σύστημα αυτό, πρωτοποριακό για τη χώρα μας αλλά αρκετά διαδεδομένο σε πολλές μεγάλες πόλεις της Ευρώπης αλλά και διεθνώς, θα αποτελείται από δίκτυο τεσσάρων σταθμών ποδηλάτων ηλεκτρονικά αυτοματοποιημένων, δύο στο Μαραθώνα και δύο στη Νέα Μάκρη, απ’ όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα έχουν την ευχέρεια να παραλαμβάνουν και να χρησιμοποιούν ένα ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντας το σε κάποιο άλλο σημείο στάθμευσης έναντι συμβολικού αντιτίμου.

Η σημαντική αυτή παρέμβαση που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο, χωρίς καμία επιβάρυνση του Δήμου, πέραν από το συμβολικό οικολογικό χαρακτήρα της, οπωσδήποτε αποτελεί και ένα στοίχημα για την περιοχή εν γένει. Τα συστήματα αυτόματης ενοικίασης ποδηλάτων έχουν μεγάλη απήχηση διεθνώς και η εγκατάστασή τους αποτελεί μία πρωτοβουλία με ιδιαίτερη ανταπόκριση στο κοινό. Ο Δήμος Μαραθώνος, πρώτος πανελλαδικά Δήμος που εγκαθιστά σύστημα αυτόματης ενοικίασης ποδηλάτων, επιδιώκει την αξιοποίηση όλων των πλεονεκτημάτων που προκύπτουν από αυτό, δίνοντας μια καλή ευκαιρία το ποδήλατο να μπει στη ζωή μας με ευεργετικές επιπτώσεις όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά και για την υγεία μας.

Εμείς τέτοιες πρωτοβουλίες δεν μπορούμε παρά να τις επικροτήσουμε. 

Προηγούμενο άρθροΚαι στα Βρεττάκεια ο ΑΠΣ Τελμησσός
Επόμενο άρθροΔεντρολίβανο το θεραπευτικό