Ξεκινούν τα έργα για την ενεργειακή τους αναβάθμιση

Ξεκινούν τις επόμενες μέρες, ύστερα από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης που υπέγραψε ο Δήμαρχος κ. Ιορδάνης Λουίζος με τη εργολήπτρια εταιρεία, τα έργα για την ενεργειακή ανάπλαση των κτηρίων του Δημαρχείου Νέας Μάκρης και του 1ου Γυμνασίου Νέας Μάκρης.

Οι συγκεκριμένες εργασίες που εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» 2007-2013 ξεκινούν τώρα με τεράστια καθυστέρηση, ύστερα από την ένταξη του τότε Δήμου Νέας Μάκρης στις «Παρεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας σε υφιστάμενα δημοτικά κτήρια».

Συγκεκριμένα στα δύο Δημοτικά κτήρια προβλέπεται η τοποθέτηση θερμομόνωσης και υδρομόνωσης, αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα, θερμοδιακοπής με διπλούς υαλοπίνακες καιπλήρης αναβάθμιση των συστημάτων θέρμανσης και ψύξης.

Η πρόταση για ένταξη στο Πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» του Δημαρχείου Νέας Μάκρης και του 1ου Γυμνασίου Νέας Μάκρης για τη χρηματοδότηση της ενεργειακής ανάπλασής τους, έγινε το 2010 από τον Δήμο Νέας Μάκρης σύμφωνα με τους όρους του Προγράμματος που προέβλεπε Δημοτικά κτήρια που κατασκευάστηκαν προ του 1982.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Ιορδάνης Λουίζος εξέφρασε την ικανοποίηση του, τονίζοντας πως τέτοιες παρεμβάσεις στόχο έχουν την βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής των δημοτών, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Προηγούμενο άρθροBLOODY PARTIES
Επόμενο άρθροΕΛΑΜΨΕ Η ΠΙΣΙΝΑ ΜΑΣ!!