Ένας πολλά υποσχόμενος ποδηλατικός αγώνας, που ελπίζουμε να γίνει θεσμός, ξεκινάει για πρώτη φορά τον Οκτώβριο στον Δήμο μας. Ένας αγώνας για κάθε ηλικία!

Για τους ενήλικες έχει επιλεγεί διαδρομή 21,5 χιλιομέτρων. Οι συμμετέχοντες, με αφετηρία την κεντρική πλατεία του Μαραθώνα, θα κατευθυνθούν προς Παραλία Μαραθώνα και περνώντας από τον Τύμβο θα οδηγηθούν στη Λεωφόρο Μαραθώνος με κατεύθυνση τη Νέα Μάκρη. Φτάνοντας εκεί και μετά την κεντρική πλατεία, κατεβαίνουν την Καλαφάτη και εν συνεχεία τη Νικολάου Πλαστήρα και βρίσκονται στον παραλιακό δρόμο. Μετά το λιμανάκι παίρνουν στη συνέχεια τον δρόμο της επιστροφής, ανεβαίνοντας την Αγίου Κωνσταντίνου και διασχίζοντας τη Λεωφόρο Μαραθώνος θα τερματίσουν στην Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου. Μοναδική διαδρομή για τους λάτρεις του ποδηλάτου και όχι μόνο και ένας τέλειος συνδυασμός της ιστορίας και του φυσικού κάλλους της περιοχής μας. Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας με νερά, ανά περίπου 6 χιλιόμετρα.


Για τα παιδιά, η διαδρομή θα είναι συντομότερη. Με εκκίνηση το ίδιο σημείο, δηλαδή την πλατεία του Αγίου Ιωάννη, θα κατεβούν τη Δημοκρατίας μέχρι τη συμβολή της με την Λεωφόρο Σουλίου, για να συναντήσουν στη συνέχεια τη Λεωφόρο Μαραθώνος και να τερματίσουν στην Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου. Συνολική διαδρομή περίπου τριών χιλιομέτρων.

Οι πρώτοι ανά κατηγορία και φύλο θα τιμηθούν με το κύπελλο του αγώνα, οι τρεις πρώτοι θα πάρουν μετάλλια και όλοι οι συμμετέχοντες αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.
Στον σχεδιασμό του αγώνα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα με τις αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για μία ασφαλή διαδρομή. Θα υπάρχει ωστόσο, για παν ενδεχόμενο και ομάδα πρώτων βοηθειών. Η χρήση προστατευτικού κράνους είναι προαπαιτούμενη για την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων.

Η προετοιμασία έχει ήδη ξεκινήσει και οι εγγραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν με κατάθεση της έντυπης δήλωσης στη Διεύθυνση Αθλητισμού της ΚΕΔΜΑ (Κτίριο Διοίκησης, Αθλητικό & Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης), ή με fax στο 2294069817, ή μέσω email στο kedma.sports@marathon.gr . Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος συμμετοχής θα είναι μηδενικό για όλες τις κατηγορίες.
Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, είμαστε βέβαιοι ότι μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν, όχι μόνο τον αγώνα αλλά και μία μοναδική περιήγηση στις όμορφες περιοχής του Δήμου μας. Εμείς θα είμαστε εκεί!

Δείτε την αφίσα της διοργάνωσης: