Μια πολύ σημαντική επίσκεψη είχε ο ιστορικός μας Δήμος από τον Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Σιμόν Πέρες, ο οποίος το απόγευμα της Παρασκευής 8 Αυγούστου ήρθε στην πόλη μας για να δει από κοντά και να θαυμάσει τη λίμνη του Μαραθώνα και το φράγμα και να γευματίσει στο «Fragma Coffee Restaurant» με την οικογένειά του.

Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η εφημερίδα μας κατάφερε να συναντήσει τον Πρόεδρο του Ισραήλ και να παρουσιάσει στους αναγνώστες της φωτογραφικά ντοκουμέντα από την επίσκεψή του.
Ο κ. Σιμόν Πέρες στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα συνάντησε τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για επενδύσεις στον αγροτικό τομέα, τον τουρισμό, την ενέργεια και τη ναυτιλία. «Η κρίση είναι σκληρή, αλλά καλή για το μέλλον», δήλωσε διαμηνύοντας την πίστη του στις δυνατότητες της Ελλάδας αλλά και αποστέλλοντας θετικό μήνυμα για τις σχέσεις της χώρας με το Ισραήλ, αφού, όπως κατέστη εμφανές, η συνεργασία σε θέματα επενδύσεων, τουρισμού, άμυνας αλλά και σε επιστημονικά ζητήματα μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη. «Εσείς βλέπετε την αρχή της κρίσης, εγώ το τέλος της», είπε, προσθέτοντας πως δεν πρόκειται για το τέλος του κόσμου, αλλά για ένα νέο ξεκίνημα.
Εμείς θεωρούμε ότι τέτοιες επισκέψεις, όπως και η πρόσφατη επίσκεψη της βασίλισσας της Ισπανίας Σοφίας στο Δήμο μας, ανεξάρτητα από τις πολιτικές εκτιμήσεις του καθενός, είναι μια πολύ καλή διαφήμιση για το Δήμο του Μαραθώνα και ό,τι αυτό, ασφαλώς, σηματοδοτεί. Και άλλα τέτοια…

Προηγούμενο άρθροΕργασιακές Σχέσεις στο Λυκόφως της οικονομικής κρίσης.
Επόμενο άρθροΘαλιδομίδη: Ένα ακόμη έγκλημα των Γερμανών κατά της ανθρωπότητας