Τα έφερε έτσι η μοίρα, που τρεις άνθρωποι που αγαπούσαν παθολογικά το ποδήλατο και μάλιστα διακρίνονταν σε αγώνες, όπως ο περσινός (κι όχι μόνο), δεν βρίσκονται πλέον ανάμεσά μας. Θα ήταν ύβρις αν ο 2ος Ποδηλατικός Γύρος του Δήμου Μαραθώνα δεν ήταν αφιερωμένος στη μνήμη τους, όπως και στη μνήμη αυτών που χάθηκαν στη φωτιά της 23ης Ιουλίου.

Όπως έγινε γνωστό, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μαραθώνος (Κ.Ε.Δ.ΜΑ.), σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Νέου Βουτζά «Η Πρόοδος» και υπό την Αιγίδα του Δήμου Μαραθώνα και της Περιφέρειας Αττικής διοργανώνουν την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου τον 2ο Ποδηλατικό Γύρο ο οποίος εφεξής θα ονομάζεται «Γρηγόρης, Εβίτα, Ανδρέας Φύτρος», στη μνήμη των μελών της οικογένειας Φύτρου που «μαρτύρησαν» στο Μάτι.

Δεν θα υπάρχει κόστος συμμετοχής για όσους θέλουν να λάβουν μέρος, αλλά όποιος το επιθυμεί, μπορεί να προσφέρει τρόφιμα ή είδη πρώτης ανάγκης που θα διατεθούν στους πυροπαθείς μέσω της 5ης κατασκήνωσης. Τα είδη θα συγκεντρώνονται στο κτίριο Διοίκησης της Κ.Ε.Δ.ΜΑ, την εβδομάδα πριν τον αγώνα, 10 έως και 14 Δεκεμβρίου από τις 09:00 έως τις 14:00, καθώς και ανήμερα του αγώνα, στο κτίριο της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθώνα.
Σημείο εκκίννησης έχει οριστεί η πλατεία Μαραθώνα και τερματισμού η Αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου.

Κατηγορίες

Οι κατηγορίες των συμμετεχόντων θα είναι τρεις και συγκεκριμένα θα αφορούν:

  • Παιδιά, 7 έως 12 ετών
  • Εφήβους, 13 έως 16 ετών
  • Ενήλικες, 17 ετών κι άνω

Η διαδρομή Παίδων «Ανδρέας Φύτρος» θα είναι του 1 χλμ., η διαδρομή Εφήβων «Εβίτα Φύτρου» των 2,7 χλμ. και η διαδρομή Ενηλίκων «Γρηγόρης Φύτρος» των 21,5 χλμ.
Οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για όλα τα παιδιά από 7 έως 16 ετών απαιτείται η έγγραφη συγκατάθεσή τους (όσοι επιθυμούν μπορούν να τα συνοδεύσουν).

Δήλωση συμμετοχών

Σύμφωνα με την προκήρυξη του αγώνα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή:

  • Με ηλεκτρονική εγγραφή στο https://kedmarathon-bike.gr/
  • Με κατάθεση της έντυπης δήλωσης στην Διεύθυνση Αθλητισμού της ΚΕΔΜΑ (1ος όροφος, κτ. Διοίκησης ΚΕΔΜΑ, Λ. Μαραθώνος 196)
  • Με fax στο 22940 69817, ή mail: kedmarathon@yahoo.gr

Οι υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων ή κηδεμόνων των παιδιών που έχουν κάνει ηλεκτρονική εγγραφή, θα μπορούν να παραδίδονται στη γραμματεία την ημέρα του αγώνα. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 ενώ δεν θα πραγματοποιούνται εγγραφές την ημέρα του αγώνα.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι:

• Ισχύουν οι Κανονισμοί της ΕΟΠ, και ειδικότερα οι κανονισμοί της Ποδηλασίας Δρόμου.
• Η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική, ακόμα και στις επίσημες προπονήσεις (π.χ. ζέσταμα ή αναγνώριση διαδρομής πριν και μετά τον αγώνα), με το ποδήλατό σας και τον εξοπλισμό του να βρίσκονται σε καλή κατάσταση.
• Όλοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να τηρούν τον Κ.Ο.Κ. (ιδιαίτερα η τήρηση της διπλής διαχωριστικής γραμμής).
• Σε όλη τη διαδρομή θα υπάρχουν εθελοντές και μοτοσυκλέτες για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.
• Τους ποδηλάτες θα ακολουθεί ασθενοφόρο όχημα και ιατρός.
• Εκπρόθεσμος χρόνος δυόμισι (2:30) ώρες από την έναρξη του αγώνα. Mετά το πέρασμα του εκπροθέσμου χρόνου οι ποδηλάτες διανύουν τη διαδρομή με δική τους ευθύνη.