Αγαπάμε τα σκυλάκια μας σαν να είναι μέλη της οικογένειάς μας – γιατί είναι! Τους δείχνουμε την αγάπη μας με πολλούς τρόπους. Εκτός από την τυπική φροντίδα και προσοχή που τους προσφέρουμε, τους το δείχνουμε και με το να τους αγοράζουμε λιχουδιές, παιχνίδια κ.α. Αλλά πώς τα σκυλάκια μας, μας λένε ότι μας αγαπούν και αυτά το ίδιο;;

1. Παίζει και παλεύει μαζί σας

Τα σκυλάκια μας κάποιες στιγμές γίνονται παιχνιδιάρικα και προσπαθούν να παλέψουν μαζί μας. Αυτός είναι ο έμφυτος τρόπος τους να παίζουν. Αν έχετε δει τον σκύλο σας να παίζει με έναν άλλον, θα παρατηρήσετε πως την ίδια συμπεριφορά την εμφανίζει και σε εσάς. Παλεύοντας με τον τετράποδο φίλο σας, είναι σίγουρα κάτι ασφαλές και διασκεδαστικό και θα διατηρήσει την σχέση σας δυνατή.

2. Κοιμάται μαζί σας

Τα σκυλιά είναι ζώα που ανήκαν σε αγέλες και γι΄ αυτό για να κοιμηθούν συνήθιζαν να κουλουριάζονται και να συνωστίζονται μαζί σε ομάδες. Αυτό τους βοηθούσε να διατηρούνται ζεστοί και να αισθάνονται ασφάλεια. Όταν λοιπόν κοιμάται μαζί σας, σας δείχνει με αυτόν τον τρόπο ότι νοιάζεται για εσάς και σας προσέχει. Θέλει να είναι κοντά σας και αυτός είναι ο έμφυτος τρόπος του να σας δείξει ότι αισθάνεται άνετα, ασφαλής και σας θεωρεί οικογένειά του.

3. Πηδάει πάνω σας

Ενώ αυτή είναι μια ανεπιθύμητη για εσάς συμπεριφορά, ο σκύλος πηδάει πάνω στους ανθρώπους για να δείξει την συμπάθειά του προς εκείνους. Όταν επιστρέφετε σπίτι, ο σκύλος σας είναι ενθουσιασμένος και χαίρεται με την επιστροφή σας. Παρ’ όλο που υπάρχουν καλύτεροι και πιο ευπρόσδεκτοι τρόποι να του μάθετε για να δείχνει τον ενθουσιασμό του, το να πηδάει πάνω σας, όπως και να έχει είναι εκδήλωση αγάπης προς εσάς.

4. Κουνάει την ουρά

Αν και το κούνημα της ουράς δεν είναι πάντα σημάδι ευτυχίας, γενικά αποτελεί έναν τρόπο εμφάνισης της αγάπης προς εσάς. Όταν ο σκύλος σας, κουνάει την ουρά του χαλαρά και η γλώσσα του σώματός του δείχνει κάποια άνεση ή ενθουσιασμό, είναι βέβαιο να πούμε ότι είναι χαρούμενος που είστε κοντά του.

5. Σας ακολουθεί

Οι σκύλοι ακολουθούν τους ιδιοκτήτες τους για διάφορους λόγους, όπως είναι το ότι γνωρίζουν πως είστε η «πηγή» του φαγητού τους. Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε, λόγω του ότι τα σκυλιά ανήκαν σε αγέλες, τους αρέσει να βρίσκονται μαζί σας συνέχεια, να σας ακολουθούν, να σας θεωρούν οικογένειά τους γιατί πολύ απλά σας αγαπούν.

Πηγή: thedogspace.gr

Προηγούμενο άρθροΤο 2017 έτοιμο για απογείωση το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο
Επόμενο άρθροInternet Explorer, c’te fini!