Ως απόλυτα επιτυχημένη χαρακτηρίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες, αλλά και τους… «απλούς παρατηρητές», η διοργάνωση του «5ου Αγώνα Δρόμου Ραμνούς-Γραμματικό», που μάλιστα είχε ιδιαίτερη σημασία και συμβολισμό, καθώς το κεντρικό του σύνθημα ήταν «ΟΧΙ στην καταστροφή του περιβάλλοντος, ΟΧΙ στον ΧΥΤΑ».

Ο φετινός αγώνας είχε μια σημαντική διαφορά σε σχέση με τους προηγούμενους κι αυτό γιατί η εκκίνηση δόθηκε στην κεντρική πλατεία Γραμματικού, σημείο όπου τερμάτισαν οι συμμετέχοντες.

Την επιτυχία του αγώνα πιστώνεται για ακόμη μία χρονιά ο «Τελμησσός», όπως επίσης ο Σύλλογος Γυναικών Γραμματικού και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Γραμματικού που συνέδραμαν την προσπάθεια.

Νικητές στον ανανεωμένο και… ενισχυμένο κατά 8,5 χιλιόμετρα αγώνα, αναδείχθηκαν ο 36χρονος Νίκος Σκούταρης του ΣΔ Βόλου και η 42χρονη Τατιάνα Ιβανόφσκαγια του ΑΠΣ «Τελμησσός». Αμφότεροι, μάλιστα, συνέλεξαν και 60 βαθμούς, καθώς ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν ο εναρκτήριος του θεσμού «Τρόπαιο Μαραθώνα» για φέτος.

Συνολικά τερμάτισαν 167 δρομείς και συγκεκριμένα 145 άνδρες και 22 γυναίκες.
Αξιοσημείωτο είναι ότι πραγματοποιήθηκε και ο νέος αγώνας των 6,5 χλμ στη διαδρομή Γραμματικό-κατασκηνώσεις «Αθητάκης»-Γραμματικό, ο οποίος εξελίχθηκε σε πραγματικό θρίλερ με τους Ανδρέα Νίνη από τον Μαραθώνα και τον 32χρονο Χριστόφορο Γεωργόπουλο από το Αμαρούσιο να τερματίζουν μαζί και τον Νίνη να παίρνει τελικά την πρώτη θέση για 14 εκατοστά του δευτερολέπτου!

Στις γυναίκες επικράτησε εύκολα η 30χρονη Ευστρατία Παπαδοπούλου του ΑΣ «Τρίαθλον» με χρόνο 33:25 και ακολούθησαν η Ευγενία Βασιλείου και η Ελένη Μαγγίνα. Συνολικά τερμάτισαν 102 δρομείς, 63 άνδρες και 39 γυναίκες.

Η ημέρα, βέβαια, δεν αφιερώθηκε μόνο στο… τρέξιμο. Το «μενού» περιελάμβανε παραδοσιακούς χορούς με πρωταγωνίστριες τις κυρίες του Συλλόγου Γυναικών, καθώς επίσης και έναν μπουφέ με εξαιρετικής ποιότητας εδέσματα, τα οποία ετοίμασαν τα μέλη του Συλλόγου Γονέων του ΔΣ Γραμματικού. Ποιο Master Chef και χαζομάρες…