Ένα πρωτοφανές και συνάμα σουρεαλιστικό περιστατικό εκτυλίχθηκε σε θεματικό πάρκο της Disney στο Τόκιο, όταν επισκέπτες έγιναν μάρτυρες επίθεσης από κοράκια σε ρομπότ που απεικονίζει τη Ραπουνζέλ.
Το περιστατικό σημειώθηκε στο θεματικό πάρκο DisneySea, στο λεγόμενο «Δάσος της Ραπουνζέλ», και καταγράφηκε σε βίντεο που γρήγορα έγινε viral, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στο βίντεο, η πριγκίπισσα εμφανίζεται να τραγουδά αμέριμνα από το παράθυρο του πύργου της, όταν ξαφνικά δύο κοράκια προσγειώνονται στο κεφάλι του ρομπότ και αρχίζουν να τραβούν τα μαλλιά της, αποσπώντας τούφες από τις χαρακτηριστικές πλεξούδες της.
Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της σκηνής είναι ότι το ρομπότ συνέχισε κανονικά το πρόγραμμά του, τραγουδώντας σαν να μη συμβαίνει τίποτα, δημιουργώντας μια εικόνα που προκάλεσε έκπληξη αλλά και γέλιο στους παρευρισκόμενους.
Μετά το περιστατικό, το προσωπικό του πάρκου προχώρησε στην απομάκρυνση του ρομπότ από τον πύργο, προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά και να αποφευχθούν αντίστοιχα συμβάντα.
@mryafng rapunzel niyo bruha na (this video is mine. it was taken apr 1 2026) #disneysea #tokyo
Η συμπεριφορά των κορακιών, πάντως, φαίνεται να έχει λογική εξήγηση. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, τα συγκεκριμένα πτηνά συλλέγουν υλικά για την κατασκευή των φωλιών τους, χρησιμοποιώντας όχι μόνο κλαδιά αλλά και τρίχες ή άλλα μαλακά υλικά. Έτσι, οι εντυπωσιακές πλεξούδες της Ραπουνζέλ ενδέχεται να αποτέλεσαν για τα κοράκια μια εύκολη και δελεαστική πηγή υλικού για τη φωλιά τους.
Πηγή: ieidiseis.gr
















































