Δύο νέα κρούσματα μηνιγγίτιδας - Πώς να προστατευτείτε Με συμπτώματα μηνιγγίτιδας εισήχθησαν την Δευτέρα στο Νοσοκομείο Χανίων, δύο παιδιά, από διαφορετικά σχολεία στα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μηνιγγίτιδα ήταν ιογενούς μορφής και η νοσηλεία των παιδιών που είναι το ένα 4 και το άλλο 10 ετών, εξελίσσεται ικανοποιητικά και χωρίς προβλήματα.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, στην περίπτωση της ιογενούς μηνιγγίτιδας δεν απαιτείται απολύμανση των χώρων όπου ήταν ο ασθενής παρά μόνο η τήρηση των κανόνων υγειινής.

Ειδικότερα συστήνεται:
  • Σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό πριν το φαγητό ή την προετοιμασία του φαγητού καθώς και μετά τη χρήση τουαλέτας ή την αλλαγή πάνας σε παιδιά (τόσο του παιδιού όσο και του ενήλικα που το φροντίζει).
  • Σχολαστικό και συχνό πλύσιμο των χεριών (τρίψιμο για τουλάχιστον 15-20 δευτερόλεπτα) τόσο του ασθενούς με διαρροϊκές κενώσεις όσο και του ατόμου που τον φροντίζει.
ΠΗΓΗiefimerida.gr
Προηγούμενο άρθροΔεν προσέγγισαν κόσμο οι ενδιάμεσες εκπτώσεις
Επόμενο άρθροΗμέρα Υιοθεσίας από το Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα