Ο Χαράλαμπος Κοτσώνης αιφνιδίασε τους διαδικτυακούς του φίλους με την απόφασή του να αποχωρήσει από τις κουζίνες. Με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Instagram εξηγεί τους λόγους και αποκαλύπτει σε όσους δε γνωρίζουν, πόσο δύσκολη μπορεί να ναι η χρόνια ενασχόληση με το συγκεκριμένο επάγγελμα:
“2009.. η πρώτη φορά που αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά με την μαγειρική, επηρεασμένος τότε από τα θέλω μου, και από τους γύρω μου στην τότε σχολική μου ακόμα ζωή.
2021… δέκα και πλέον χρόνια στο επάγγελμα του μάγειρα, ένα επάγγελμα που μίσησα και λάτρεψα ταυτόχρονα, ατέλειωτες ώρες σε κουζίνες, εκπαιδεύσεις, πειραματισμούς, δοκιμές και στησίματα πιάτων από σχεδόν όλες τις κουζίνες και περνώντας από όλες τις θέσεις της επαγγελματικής μαγειρικής.
Ξεκινώντας άβγαλτος σαν μαθητευόμενος με όνειρα, και φθάνοντας μέχρι σήμερα, στην θέση του Chef, και επικεφαλής της κουζίνας, με εμπειρίες και αναμνήσεις τόσο στην Κύπρο που αγάπησα όσο και στο εξωτερικό.
View this post on Instagram
Διαγωνισμούς μαγειρικής όπως το Μάστερ Σεφ, γευσιγνωσίες στην Γερμανία, και αγάπη για το απλό νόστιμο φαγητό του δρόμου.
Καλά τα media, οι φωτογραφίες και η προσπάθεια αποτύπωσης του επαγγέλματος σαν ιδανικό, με μέλλον και αναγνώριση. Δυστυχώς όμως δεν είναι αρκετά.
Και λέω δυστυχώς επειδή στην επαγγελματική μαγειρική υπάρχει και μια άλλη, άσχημη πλευρά που κανένας δεν αναφέρει πουθενά. Όμως στις κουζίνες και το ξέρουν καλά όσοι ασχολήθηκαν με το επάγγελμα, δεν είναι μόνο τίτλοι, υψηλή μαγειρική και prestige.

















































