Νέα ένταση δημιουργήθηκε στον αέρα του Open ανάμεσα στον ανταποκριτή του καναλιού στη Ρωσία, Θανάση Αυγερινό και τον απεσταλμένο στο Βερολίνο Παντελή Βαλασόπουλο, με αφορμή της εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η σημερινή αφορμή αφορμή για να ανέβουν οι τόνοι ήταν η υπόθεση του Έλληνα πρόξενου στη Μαριούπολη.

Ο Έλληνας πρόξενος, Μανώλης Ανδρουλάκης φέρεται να είπε ότι δεν υπήρξε ομηρία από τους Ουκρανούς όπως διατείνεται η Μόσχα, που ισχυρίζεται ότι οι εθνικιστές δεν αφήνουν τον κόσμο να φύγει από την πόλη με τον Θανάση Αυγερινό να τονίζει ότι ο πρόξενος δεν θα μπορούσε να παρεκκλίνει από την κυβερνητική γραμμή.

«Δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί ο πρόξενος από τη θέση της κυβέρνησης. Είναι προφανές ότι η θέση της κυβέρνησης είναι ότι υπάρχει εισβολή της Ρωσίας εκεί κι όχι εμφύλιος πόλεμος. Δεν θα βγει διπλωμάτης να πει κάτι διαφορετικό από την κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ο Αυγερινός, και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Βαλασόπουλος: «Άρα λέει ψέματα ο πρόξενος».

Αυγερινός: «Παντελή, μην ερμηνεύεις τα λόγια μου οδηγεί πάντα σε κακό αυτό».

Οι δυο τους ωστόσο είχαν αρπαχτεί και χθες και μάλιστα σε πιο έντονο τόνο με τον Θανάση Αυγερινό να συμβουλεύει τον Παντελή Βαλασόπουλο: «άνοιξε και καμιά Γεωγραφία».

Δείτε το χθεσινό βίντεο

Προηγούμενο άρθροΚλοπή στον Νέο Βουτζά – Ξήλωσαν καταλύτη από ΙΧ μέσα σε πέντε λεπτά
Επόμενο άρθροΠάτρα: Πού στοχεύει η έρευνα του Ανθρωποκτονιών για τα τρία κοριτσάκια – Το κρίσιμο πόρισμα