Food rocks

Γιάννης Κανδυλίδης

του Γιάννη Κανδυλίδη

Για μας καλοκαίρι σημαίνει barbeque. Μαζευόμαστε μετά την παραλία, φτιάχνουμε τη θράκα μας και ξεκινάμε με το ψήσιμο των απολαύσεων. Εάν θέλετε να εμπλουτίσετε το καλοκαιρινό σας barbeque ακολουθήστε τις οδηγίες μας και δεν θα το μετανιώσετε!

Σαλάτα Ψητό Μαρούλι, Παρμεζάνα και Steak

υλικά για ΣΑΛΑΤΑ
  •  4 καρδιές μαρουλιού
  • 150 γρ. παρμεζάνα φλοίδες
  • 200-250γρ. μοσχαρίσια  μπριζόλα κόντρα
υλικά για Βινεγκρέτ
  • 2 κ.γ μουστάρδα
  • 50 γρ. λευκό βαλσάμικο ξύδι
  • 150 γρ. Ελαιόλαδο
προετοιμασία

Για τη βινεγκρέτ θα βάλουμε όλα τα υλικά σ’ ένα άδειο βαζάκι και θα τα χτυπήσουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε την μπριζόλα και ψήνουμε για τρία λεπτά από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά, σε ψησταριά με κάρβουνα ιδανικά, για περισσότερη γεύση. Για το μαρούλι κόβουμε τις καρδιές στη μέση, λαδώνουμε, αλατίζουμε και ψήνουμε στη ψησταριά για δύο λεπτά όσο η μπριζόλα ξεκουράζεται. Κόβουμε την μπριζόλα σε λωρίδες και σερβίρουμε σε πιατέλα με το μαρούλι και από πάνω περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με χοντρό τριμμένο μαύρο πιπέρι και παρμεζάνα σε φλοίδες.

Φτερούγες μαριναρισμένες με Σόγια και Μέλι

υλικά για ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
  • 1 kg φτερούγες κοτόπουλο
  • 2 κ.σ ηλιέλαιο
  • 1 κ.σ λευκό και μαύρο σουσάμι
υλικά για ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
  • 250 γρ. σόγια
  • 3 κ.σ μέλι
προετοιμασία

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε τα υλικά της μαρινάδας με τη μισή ποσότητα φτερούγες και το ηλιέλαιο ενώ την άλλη μισή να τη βάλετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει και να γίνει ένα γλάσο, σχετικά πηχτό. Στη συνέχεια, ψήστε σε μέτρια φωτιά, για περίπου είκοσι λεπτά, ώστε να ψηθούν τελείως οι φτερούγες. Τρίβουμε από πάνω χοντρό μαύρο πιπέρι, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.

Παϊδάκια μαριναρισμένα με Σκόρδο, Θυμάρι και Κρασί

υλικά για Αρνί και Μαρινάδα
  • 1 kg αρνίσια Παϊδάκια
  • 200 γρ. κρασί λευκό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ θυμάρι φρέσκο, μόνο τα φύλλα
προετοιμασία

Μια ακόμη συνταγή πρόκληση (not). Απλώς ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας. Σε μια πιατέλα τοποθετούμε μέσα τα παϊδάκια. Μετά από 3 ώρες, τα στεγνώνουμε, τα αλατίζουμε και τα ψήνουμε, αλείφοντας τα, για εφτά με οχτώ λεπτά σε δυνατή φωτιά και γυρίζοντας τα, μία δύο φορές σε αυτή τη διάρκεια.

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε εύκολα δύο απολαυστικά, καλοκαιρινά cocktail!
Επόμενο άρθροΔημοτικό Θέατρο Μαραθώνα: “Υπηρέτης δύο Αφεντάδων”