Food rocks

του Πάνου Δερδεμέζη

Ο Πάνος από μικρός πειραματιζόταν με τη μαγειρική, χωρίς σπουδές πάνω στο αντικείμενο. Ξεκινώντας από ένα μπεργκεράδικο στη Νέα Μάκρη που έχει κλέψει τις καρδιές μας και με όπλο το πάθος του, κατάφερε να δουλέψει σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά του Λονδίνου. Αυτή τη σεζόν μαγειρεύει στο Κρασοπουλιό «Σελήνη» και από αυτό το τεύχος θα μας ταξιδεύει όλους με τις δικές του, μοναδικές προτάσεις!

και του Βάϊου Ρουσόπουλου

Ο Βάϊος Ρουσόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και τελειώνοντας το Λύκειο, το 2009, σπούδασε Marketing & Communication. Η πρώτη ουσιαστική του τριβή με τη μαγειρική ήταν κατά τη διάρκεια των σπουδών του, όταν ξεκίνησε να μαγειρεύει από χόμπι. Τελικά, αποδείχθηκε ότι η μαγειρική ήταν κάτι πολύ παραπάνω από χόμπι και σύντομα αποφάσισε να την ακολουθήσει επαγγελματικά. Το 2014 ξεκίνησε σπουδές στη LE MONDE Institute of Hotel & Tourism, μία από τις καλύτερες σχολές μαγειρικής στην Ελλάδα. Μετά την αποφοίτησή του, εργάστηκε στο ξενοδοχείο Costa Navarino και στο εστιατόριο Barbouni.


Τα Χριστούγεννα ήρθαν και μας βρίσκουν ξανά μαζί. Αυτή τη φορά στην παρέα μας θα είναι και το φιλαράκι μου ο Βάϊος, μάγειρας κι αυτός. Μαζί, λοιπόν, θα ετοιμάσουμε το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Οι επιλογές που προτείνουμε για να στολίσουν το εορταστικό σας τραπέζι είναι: ντοματόσουπα βελουτέ, χοιρινό σιγομαγειρεμένο συνοδευόμενο από πατάτες τσακιστές, σαλάτα με πράσινο μήλο και βινεγκρέτ ρόδι και για επιδόρπιο, μια υπέροχη μους σοκολάτας γάλακτος. Ας ξεκινήσουμε!

Καυτερή ντοματόσουπα με σοκολάτα

υλικά:
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.γ. μπούκοβο
  • 4 μέτριες ντομάτες κομμένες στα έξι
  • 1 μικρό λευκό κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη
  • 2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • γιαούρτι, φέτες αβοκάντο, φύλλα κόλιανδρο και αραβικές πίτες
    σε τρίγωνα, για το σερβίρισμα
προετοιμασία:

Τα πράγματα είναι πολύ απλά! Παίρνουμε μία κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το μπούκοβο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε ανακατεύοντας με μια κουτάλα, όποτε χρειάζεται, για περίπου 10 λεπτά.

Παίρνουμε ένα μπλέντερ και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο, την κανέλα, τη ζάχαρη και το κύμινο, τα κάνουμε πουρέ μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ λείο και μετά το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Τόσο απλά! Προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αφαιρούμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σοκολάτα, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε τις αραβικές πίτες σε τρίγωνα, τις ψεκάζουμε με λίγο λαδάκι και τις ψήνουμε να γίνουν τραγανές. Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ, συνοδεύοντας με μια κουταλιά γιαούρτι, μερικές φέτες αβοκάντο, φύλλα κόλιανδρο και τις πίτες.

Παρόλο που οι συνδυασμοί των υλικών ακούγονται περίεργοι, το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα!

 

Προηγούμενο άρθροΑκραίο bullying στον Βόλο: Συμμαθητές 12χρονου χαράκωσαν τις παλάμες του και έκαψαν τις πληγές με τσιγάρο
Επόμενο άρθροΓιάννης Σούκος: Τρέχοντας δίπλα σε αυτούς που χάζευε στα βίντεο