Συνεργασία Διοίκησης Σισμανογλείου και Δημοτικής Αρχής

Τη Κυριακή 4 Μαρτίου ο Δήμαρχος κάλεσε στο γραφείο του το Διοικ. Συμβουλίου του Αγροτικού Συλλόγου Μαραθώνα και τους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες και συναντήσεις που είχε με τη Διοικητή του Σισμανογλείου Νοσηλευτικού Ιδρύματος κα Όλγα Οικονόμου σχετικά με την προώθηση των αγροτικών προϊόντων του Δήμου μας.
Η Διοικητής και ο Δήμαρχος σε μια σειρά επαφών συμφώνησαν να εξετάσουν την υλοποίηση δύο πρωτοποριακών προτάσεων για τα αγροτικά μας προϊόντα. Την απευθείας πώληση οπωροκηπευτικών από τους παραγωγούς του Δήμου Μαραθώνα (Βαρνάβας, Γραμματικό, Μαραθώνας και Νέα Μάκρη) στους 3.000 περίπου εργαζόμενους στις Νοσηλευτικές Μονάδες του Σισμανογλείου (Σισμανόγλειο, Νταού Πεντέλης, Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης και Κέντρο Υγείας Σπάτων) καθώς επίσης και την τροφοδοσία των Νοσηλευτικών Μονάδων από τους αγρότες μας.
Πρόκειται για πρωτοβουλίες που εφόσον υλοποιηθούν ανοίγουν νέους δρόμους. Βοηθούν τους αγρότες μας διευρύνοντας σημαντικά το αγοραστικό τους κοινό, διαφημίζοντας ταυτόχρονα τα τοπικά μας προϊόντα που διακρίνονται άλλωστε για την εξαιρετική ποιότητά τους και ασφαλώς βοηθούν τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου και τις οικογένειες τους εφόσον έτσι διασφαλίζεται η δυνατότητα απευθείας αγοράς προϊόντων με πολύ χαμηλότερες τιμές. Και τέλος οι Νοσηλευτικές μονάδες θα έχουν κέρδη στο κόστος λειτουργίας τους εφόσον εξασφαλίζουν οπωροκηπευτικά χωρίς μεσάζοντες. Οι προτάσεις αυτές έχουν επίσης  το πλεονέκτημα ότι δεν επηρεάζουν την τοπική αγορά του Δήμου μας αφού οι τοπικοί επαγγελματίες μας δεν στερούνται το δικό τους πελατολόγιο. Το Δ.Σ του Αγροτικού Συλλόγου επικρότησε αυτές τις πρωτοβουλίες και δεσμεύτηκε να ενημερώσει άμεσα την Γενική Συνέλευση των παραγωγών ώστε να συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες, το διαδικαστικό πλαίσιο, ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.
Τη Δευτέρα 5.Μαρτίου ο  Δήμαρχος ενημέρωσε τη Διοικητή του Σισμανογλείου κα Οικονόμου την ευχαρίστησε και ζήτησε από κοινού να  συντονισθεί και να οριστικοποιηθεί το πλαίσιο των αποφάσεων με την συμμετοχή των Διοικητικών Συμβουλίων τόσο των Αγροτών όσο και των εργαζομένων του Νοσοκομείου.
Ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Είμαστε μπροστά σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και σημαντικές εξελίξεις που αναβαθμίζουν την τοπική αγορά και ανοίγουν προοπτικές πολλών και διαφορετικών παρεμβάσεων επ΄ ωφελεία τόσο των καταναλωτών όσο και των παραγωγών μας.
Ο δρόμος που άνοιξε η πρωτοβουλία του Αγροτικού Κέντρου Δράμας με την «πατάτα Νευροκοπίου» πρέπει να γίνει λεωφόρος που θα μας φέρει πιο κοντά στην ανάπτυξη του Δήμου μας και στην ευημερία των συμπολιτών μας.
Όλοι μαζί και μπορούμε και πρέπει να δοκιμάσουμε και να υλοποιήσουμε ένα πλήθος συγκεκριμένων προτάσεων που και τους επαγγελματίες θα βοηθήσει και το κόστος της ζωής μας στην περιοχή του Δήμου μας θα περιορίσει.»
Είναι γνωστό ότι ο Δήμος έχει δημιουργήσει επιτροπές επεξεργασίας διαφόρων προτάσεων όπως εκπτωτική κάρτα για δημότες στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας (ένδυση, υπόδηση, εστίαση κλπ), ομαδικά ασφαλιστήρια για να κοστίζει π.χ. λιγότερο η ασφάλιση αυτοκινήτου, ομαδικά εκπτωτικά συμβόλαια με Εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, τουριστική προβολή του Δήμου μας με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας και της τουριστικής ανάπτυξης κλπ.
Μέχρι ο τέλος Απριλίου απ΄όσα μαθαίνουμε ο Δήμος θα είναι έτοιμος να ανακοινώσει τα πρώτα συγκεκριμένα μέτρα επ΄ ωφελεία των συμπολιτών μας.
Κάθε προσπάθεια που έχει στόχο την Ανάπτυξη, την Ευημερία και τη Μείωση Κόστους Ζωής, χρειαζόμαστε όχι μόνο συντονισμό, έξυπνες ιδέες και σκληρή δουλειά αλλά το σημαντικότερο τη κατανόηση, τη συμπαράσταση και τη συστράτευση όλων μας.

Προηγούμενο άρθροΟ αποκριάτικος χορός του ΜΕΣΜΑ
Επόμενο άρθροΠέταξαν τους χαρταετούς