Ανείπωτη τραγωδία στην Ινδία με τη σύγκρουση τρένου με σχολικό λεωφορείο. Τα πτώματα 13 παιδιών ανέσυραν από τα συντρίμμια του λεωφορείου διασώστες.

Το σχολικό παρασύρθηκε το πρωί της Πέμπτης από διερχόμενη αμαξοστοιχία σε αφύλακτη διάβαση στο βόρειο κρατίδιο Ούταρ Πραντές (ένα από τα φτωχότερα της ασιατικής χώρας), σύμφωνα με αξιωματούχο της τοπικής αστυνομίας. Άλλα 8 παιδιά μεταφέρθηκαν με τραύματα στα κατά τόπους νοσοκομεία. Άγνωστα παραμένουν τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία. Η πλειονότητα των μαθήτων ήταν ηλικίας κάτω των 10 ετών.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι επιχείρησε να σταματήσει τον οδηγό του σχολικού από το να περάσει την αφύλακτη διάβαση, καθώς πλησίαζε επικίνδυνα το τρένο, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Όπως είπε, ο οδηγός δεν έδωσε καμία σημασία στις προειδοποιήσεις του.

Είναι το δεύτερο δυστύχημα με μαθητές στην Ινδία μέσα σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων. Στις 9 Απριλίου τουλάχιστον 24 παιδιά και τρεις ενήλικοι σκοτώθηκαν, όταν σχολικό βγήκε εκτός δρόμου και έπεσε σε χαράδρα στο κρατίδιο Χιμάτσαλ Πραντές.

Δείτε βίντεο από την ινδική τηλεόραση: