Αγαπητέ Δήμαρχε Ιορδάνη Λουίζο,

σου στέλνω ανοιχτή επιστολή, πράγμα που έπρεπε να το έχω κάνει από καιρό. Ξέρω ότι η αδυναμία μου τον τελευταίο χρόνο να επικοινωνήσω δημόσια για όλα αυτά που θέλω να πω, δεν αποτελεί δικαιολογία ούτε προς εσένα ούτε προς τη συνείδησή μου.

Αυτές τις ημέρες, μετά την απαράδεκτη αρνητική απόφαση της Δημοτικής Αρχής, γίνεται μια κοινή προσπάθεια από όλους εμάς που «γνωρίζουμε και δεν ξεχνάμε» προκειμένου να απονεμηθεί τιμή στη μνήμη του Γιάννη Δημητριάδη για το έργο που προσέφερε στον Δήμο μας: το Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ να πάρει το όνομα «Γιάννης Δημητριάδης».

Κάθε τόπος γράφει την Ιστορία του μέσα από ανθρώπους και γεγονότα, κι έτσι νομίζω ότι κρίνονται οι άνθρωποι, ανάλογα με το τι προσέφεραν για το καλό του τόπου τους.
Θα ήταν παραποίηση, λοιπόν, της Ιστορίας του Δήμου μας, του Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου, εν προκειμένω και του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης και κατά συνέπεια του Προέδρου του Γιάννη Δημητριάδη.

Εγώ, βέβαια, δεν αυτοαναδείχτηκα ξαφνικά τιμητής της Ιστορίας του τόπου μας. Απλά, έζησα από πολύ κοντά τη μετατροπή της εγκαταλειμμένης και καταλεηλατημένης πρώην Αμερικάνικης Βάσης, σε ένα πραγματικό «στολίδι» Πολιτισμού, Αθλητισμού και Ψυχαγωγίας. Αυτό το Έργο επιτελέστηκε από τη Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο τον Ιορδάνη Λουίζο.

Δήμαρχε,

Αναγνωρίζοντας το έργο που επιτελούσε στην περιοχή ο Ε.Σ.Ν.Μ, επιλέξατε τον Πρόεδρο του, Γιάννη Δημητριάδη, ως άμεσο συνεργάτη και σύμβουλο, κυρίως σε ότι είχε να κάνει με τον Αθλητισμό, λόγω της τεράστιας εμπειρίας και της μεγάλης και ανιδιοτελούς προσφοράς του στον τομέα αυτόν, κι όχι μόνο.

Στη συνέχεια (χωρίς να το ζητήσουμε εγγράφως όπως, ίσως, θα έπρεπε) αποδεχθήκατε το αίτημά μας και παραχωρήσατε ένα μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων στον ΕΣΝΜ για να στεγάσει τις δραστηριότητες του. Αναπτύχθηκαν 25 τμήματα: Αθλητικά, Πολιτιστικά, Ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης κλπ, Δανειστική Βιβλιοθήκη – Πολυχώρος εκδηλώσεων διαλέξεων κλπ με 2.500 βιβλία. Έφθασαν πάνω από 700 άτομα να συμμετέχουν και να κάνουν χρήση της ανιδιοτελούς προσφοράς του ΕΣΝΜ.

Ο Δήμαρχος Ιορδάνης Λουιζος με το Δημοτικό Συμβούλιο και την ΚΕΔΜΑ, ήταν πάντα παρόντες και Αρωγοί σε όλη αυτή την προσπάθεια του Συλλόγου.

Δήμαρχε,

Όλα αυτά τα χρόνια που υπηρετούσατε κυριολεκτικά τον Δήμο, όλοι εμείς, εμείς οι άνθρωποι του ΕΣΝΜ, θέλαμε να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τη δυνατότητα που μας δώσατε να αναπτύξουμε τις δράσεις για Κοινωνική Προσφορά ανιδιοτελώς και πάντα μέσα από την Ομαδικότητα και ποτέ για προσωπική προβολή κανενός.

Σε συναντούσαμε σχεδόν καθημερινά, μέσω του βασικού μας εκπροσώπου, του Προέδρου μας, Γιάννη Δημητριάδη, κι όχι μόνο. Για να ανταλλάξουμε απόψεις, να συζητήσουμε, αλλά πολλές φορές και να «απαιτήσουμε», αφού ήσουν o Δήμαρχος που υποστήριζες αξίες και πράξεις ανθρώπων που ήθελαν πραγματικά να προσφέρουν στον τόπο μας. Κι αυτό φυσικά δεν αφορούσε μόνο τον ΕΣΝΜ, αλλά και όλους τους φορείς, με τα ίδια ενδιαφέροντα. Είχαμε συνεχή συνεργασία μαζί σου, όσο απασχολημένος κι αν ήσουν.

Πότε στο γραφείο σου, που ήταν πάντα ανοιχτό (χωρίς καν ραντεβού), πότε στο καφενείο, σε φιλικές συνευρέσεις, στο Πάρκο που ερχόσουν σχεδόν καθημερινά. Αρνητική απάντηση δεν πήραμε ποτέ!

Υπέροχα χρόνια για όλους εμάς που θέλαμε να προάγουμε τον Πολιτισμό με ό,τι αυτό συνεπάγεται: Αθλητισμός, Παράδοση, ποιοτική Ψυχαγωγία, Κοινωνική Προσφορά!
Το όνειρο όμως τελείωσε, το ξύπνημα για μας οδυνηρό, αλλά για σένα Δήμαρχε και για κάποιους από τους συνεργάτες σου, πραγματικός εφιάλτης! Πληρώσατε πολύ ακριβά την Αρωγή σας στο Έργο που επιτελεί ο ΕΣΝΜ, χωρίς όλοι εμείς να σταθούμε δίπλα σας, όπως είχαμε την υποχρέωση να κάνουμε.

Σας κατηγόρησαν, σας διέσυραν και σας έσυραν στα Διοικητικά Δικαστήρια με σαθρές κατηγορίες για «παρατυπίες» που διαπράξατε.

Κατηγορηθήκατε, γιατί ενθαρρύνατε, συνεργαστήκατε, υποστηρίξατε και βοηθήσατε την προσπάθεια των ανθρώπων του ΕΣΝΜ να προσφέρουν και να συνεισφέρουν εθελοντικά και ανιδιοτελώς υπηρεσίες χρήσιμες στην κοινωνία μας.

Δείτε εδώ τι είχε δηλώσει ο κ. Ιορδάνης Λουίζος για τις κατηγορίες

Όταν η κατάσταση της υγείας του Γιάννη Δημητριάδη ήταν πλέον μη αναστρέψιμη, πληροφορήθηκε δύο πράγματα: Πρώτον, την άδικη και απαράδεκτη άσκηση δίωξης χάριν της Κοινωνικής προσφοράς που παρείχατε μέσω του ΕΣΝΜ και, δεύτερον, την ασχολίαστη… δημόσια δήλωση πρωτοκλασάτου στελέχους της νέας και αδιαμφισβήτητα πλέον, προβληματικής Δημοτικής Αρχής… «Εγώ το μαγαζάκι του Δημητριάδη θα το κλείσω…»

Εννοώντας φυσικά τον μακροβιότερο και με συνεχή και απρόσκοπτη δράση Πρόεδρο του ΕΣΝΜ, Συλλόγου που εσύ Δήμαρχε είσαι από τα Ιδρυτικά του μέλη, καθώς και ο πρώτος Πρόεδρός του.

Ο Γιάννης προσπάθησε να γράψει μια επιστολή για πληροφόρηση όσων δεν ήξεραν και υπενθύμιση σε αυτούς που η μνήμη τους είναι «κοντή», αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να την τελειώσει…

Δήμαρχε,

Εγώ προσωπικά, σαν ένα από τα παλαιότερα μέλη των Δ.Σ. του ΕΣΝΜ, παλαίμαχη πια…, νιώθω υπερήφανη που συνεργάστηκα μαζί σου και θα ήμουν ακόμα πιο υπερήφανη αν ήμουν συγκατηγορούμενη για το «έγκλημα» που διετέλεσες.

Ευχαριστώ από καρδιάς που με τίμησες με την εμπιστοσύνη και τη φιλία σου.

Με τιμή,

Λαγωνικάκου Αικατερίνη
Διοικητική Σύμβουλος
του Επιμορφωτικού Συλλόγου
Νέας Μάκρης επί 30 χρόνια
και μέλος μέχρι σήμερα.

Προηγούμενο άρθροΤα λεφτά μου όλα δίνω «Για ένα Τανγκό»…
Επόμενο άρθροΤάσος Χαλκιάς: Στο ΔΗΘΕΜΑ θα δείτε το σημαντικότερο έργο της ελληνικής δραματουργίας