Γράφει η ΑΝΝΑ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ

Μετά την είδηση ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό νοσηλευτές και νοσηλευόμενοι γνωστού οίκου ευγηρίας στην παραλία της Νέας Μάκρης, το γηροκομείο περιτριγυρίστηκε από δημοσιογράφους, ρεπόρτερ και κάμεραμαν για να καλύψουν το θέμα.

Οι δημοσιογράφοι βρισκόντουσαν εκεί από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα. Ωστόσο, όταν έφυγαν από το σημείο αυτό, «ξέχασαν» να πάρουν μαζί τους κάποια πράγματά τους. Και πιο συγκεκριμένα τους καφέδες, τις μάσκες, τα γάντια, τα αποτσίγαρα, ακόμα και τις σημειώσεις τους. Ο δρόμος όπου νωρίτερα ήταν γεμάτος από ανθρώπους, μετατράπηκε σε σκουπιδαριό…

Το μήνυμα που διαδίδουν τόσες εβδομάδες τα ΜΜΕ είναι ότι πρέπει να έχουμε ατομική ευθύνη και συνείδηση. Το ερώτημά μου, λοιπόν, είναι το εξής: Το να μαζεύεις τα σκουπίδια σου δεν είναι ατομική σου ευθύνη;

Αν, λοιπόν, οι άνθρωποι αυτοί έχουν λίγη συνείδηση, όταν θα έρθουν ξανά αύριο ας κάνουν τον κόπο να μαζέψουν τα σκουπίδια τους.

Εύχομαι ολόψυχα οι νοσηλευόμενοι και το προσωπικό του γηροκομείου που βρέθηκαν θετικοί να γίνουν καλά το συντομότερο δυνατό.