Ερωτήματα για την πρόσβαση στο γήπεδο μπάσκετ στο Γραμματικό εγείρει η δημοτική παράταξη «Πολίτες Εν Δράσει», η οποία μεταφέρει καταγγελίες κατοίκων σύμφωνα με τις οποίες ο αθλητικός χώρος παραμένει κλειδωμένος, με αποτέλεσμα τα παιδιά της περιοχής να μην μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν.

Όπως αναφέρει η παράταξη, κάτοικοι υποστηρίζουν ότι έχει περιοριστεί η πρόσβαση των παιδιών στο γήπεδο, καθώς η παρουσία τους φέρεται να δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία κοντέινερ που βρίσκεται στον χώρο και χρησιμοποιείται για επιχειρήσεις με drones.

Οι «Πολίτες Εν Δράσει» ζητούν διευκρινίσεις από τη δημοτική αρχή τόσο για το κλείδωμα του γηπέδου όσο και για το ποιος έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση. Παράλληλα, θέτουν το ερώτημα εάν πρόκειται για προσωρινή κατάσταση ή εάν ο περιορισμός της πρόσβασης πρόκειται να διατηρηθεί.

Η παράταξη υπογραμμίζει ότι πρόκειται για χώρο που έχει δημιουργηθεί για άθληση και ψυχαγωγία και υποστηρίζει ότι η χρήση του από τα παιδιά δεν θα πρέπει να εμποδίζεται εξαιτίας άλλων δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται στην περιοχή.

Η ανακοίνωση των «Πολιτών Εν Δράσει»

«Αλήθεια, από πότε ένα γήπεδο μπάσκετ έγινε απαγορευμένη ζώνη για τα παιδιά;», αναφέρει χαρακτηριστικά η παράταξη, θέτοντας στο επίκεντρο το δικαίωμα των παιδιών να έχουν πρόσβαση σε ασφαλείς χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι είναι απαράδεκτο, όπως υποστηρίζει, να στερούνται τα παιδιά τη δυνατότητα να παίξουν και να αθληθούν προκειμένου να εξυπηρετούνται άλλες δραστηριότητες στον ίδιο χώρο.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στο γεγονός ότι το γήπεδο είναι κλειδωμένο, με την παράταξη να ζητά να γίνει γνωστό ποιος έλαβε τη σχετική απόφαση, για ποιον λόγο και εάν πρόκειται για προσωρινό ή μόνιμο μέτρο.

«Τα παιδιά δεν είναι το πρόβλημα. Η απαγόρευση είναι!», καταλήγει η ανακοίνωση των «Πολιτών Εν Δράσει».

Προηγούμενο άρθροΤο αλάτι των Φιλιππίνων που μοιάζει με τεράστιο αυγό