Capital Controls: Νέο όριο ανάληψης Νέα αύξηση του ορίου ανάληψης μετρητών ετοιμάζει η κυβέρνηση σύντομα ανεβάζοντας το ποσό του ορίου ανάληψης από τα 2.300€ που είναι σήμερα στα 4.000€ – 5.000€.

Ο διπλασιασμός του ορίου γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Καθημερινή», ενώ η νέα χαλάρωση θα ανακοινωθεί άμεσα και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή εντός του Ιουνίου.

Συμβολική η αλλαγή ορίου ανάληψης 

Ωστόσο κατά τις ίδιες πληροφορίες, η αύξηση του ορίου δεν θα συνοδεύεται με άρση των περιορισμών για ελεύθερη διακίνηση στο εξωτερικό και τα χρήματα τα οποία θα γίνονται ανάληψη από τους λογαριασμούς του θα πρέπει να παραμείνουν υποχρεωτικά στη χώρα.

Αυτός ο περιορισμός κάνει την περαιτέρω χαλάρωση μια κίνηση συμβολική και λιγότερο μια απόφαση ουσίας, όπως εξηγούν τραπεζικά στελέχη.

Όπως, άλλωστε σημειώνουν τραπεζικά στελέχη πολύ μικρός αριθμός καταθετών εξαντλεί σήμερα το μηνιαίο όριο των 2.300€ τον μήνα καθώς ο μέσος όρος ανάληψης μετρητών από τη συντριπτική πλειονότητα των καταθετών είναι κάτω από 1.000 ευρώ τον μήνα.

Εκτός από την αύξηση του ορίου ανάληψης μετρητών, το υπουργείο Οικονομικών μελετά επίσης την αύξηση του ποσού που μπορεί να πάρει κάποιος μαζί στο εξωτερικό σε περίπτωση π.χ. ταξιδιού. Το όριο αυτό είναι σήμερα 2.300 ευρώ τον μήνα και μελετάται να αυξηθεί στις 3.000 ευρώ.

ΠΗΓΗlifo.gr
Προηγούμενο άρθροΑυτοί είναι οι χειρότεροι κωδικοί πρόσβασης του 2017
Επόμενο άρθροΠαιδική Παχυσαρκία: Η Ελλάδα στα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη