Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η ημερίδα «Αποκτώντας περιβαλλοντική συνείδηση» κατά την οποία ο δήμος Μαραθώνα παρουσίασε τον απολογισμό ανακύκλωσης του 2022, αλλά και τον σχεδιασμό του για το 2023.

Βασικό κέρδος μέσα στη χρονιά που προηγήθηκε, ότι ο δήμος αύξησε εκ νέου τα ποσοστά ανακύκλωσης, αφενός χάρη στη δική του πολύ καλή οργάνωση στον συγκεκριμένο τομέα, αφετέρου επειδή ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια κι έχει αρχίσει να αποκτά περισσότερη οικολογική συνείδηση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος, αναφέρεται:

Απόψε (σ.σ. χθες) παρουσιάσαμε με αναλυτικά στοιχεία τον απολογισμό ανακύκλωσης του 2022 του Δήμου μας και το σχεδιασμό μας για το 2023 στην ημερίδα “Αποκτώντας περιβαλλοντική συνείδηση”.

Είναι ενθαρρυντικό ότι κάθε χρόνο αυξάνουμε τα ποσοστά ανακύκλωσης, καθώς όλο και περισσότεροι δημότες αγκαλιάζουν την προσπάθειά μας.

Τα ολοκληρωμένα κέντρα ανακύκλωσης, το πρόγραμμα των Κινητών Πράσινων Σημείων The Green City, η προμήθεια κάδων και οχημάτων οργανικών απορριμμάτων, η προμήθεια κάδων χαρτιού, οι ενημερωτικές συναντήσεις στα σχολεία μας, οι υπόγειοι κάδοι ανακύκλωσης κ.α. είναι μερικές μόνο από τις προσθήκες μας που έχουν αποτέλεσμα, πάντα σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία μας.

Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για έναν Δήμο με λιγότερα απορρίμματα.

Προηγούμενο άρθροMaxfiles: Ρε ChatGPT, δεν μου γράφεις έναν λόγο για τον γάμο των κουμπάρων μου;
Επόμενο άρθροΗ νόσος που θέρισε τα Δωδεκάνησα αφήνοντας πίσω 20.000 παράλυτους και 10.000 νεκρούς