Έφηβοι και γονείςΠιο ευτυχισμένες οικογένειες με αρμονία και εμπιστοσύνη μεταξύ γονέων και εφήβων επιδιώκει να δημιουργήσει η ομάδα Businesscool, μια start up που λειτουργεί εδώ κι έναν χρόνο. Ο Δημήτρης Ψύλλας και η Έλενα Στάμου έχουν οργανώσει ένα δωρεάν βιωματικό σεμινάριο για γονείς και εφήβους με θέμα: «Είμαστε οικογένεια, είμαστε όμως ομάδα;» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στο ανακαινισμένο ιστορικό κτήριο της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης.

«Παράλληλα όμως είμαστε σε συνεννόηση με τον δήμο Βάρης αλλά και με άλλους δήμους της Αττικής, ώστε να μπορέσουν όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες να έρθουν, να παίξουν, να μοιραστούν» δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η Έλενα Στάμου. «Για εμάς η οικογένεια είναι η πρώτη και πιο καθοριστική ομάδα στην ζωή ενός παιδιού όμως πολλές φορές μπορεί να χαθούν οι ισορροπίες. Εμείς με αυτό το βιωματικό σεμινάριο καλούμε γονείς με τα παιδιά τους να έρθουν και να ανακαλύψουν και να μάθουν, να αφιερώνουν χρόνο στην ανάπτυξη της εμπιστοσύνης μεταξύ τους, την επίτευξη των στόχων τους μέσα από τα παιχνίδια κι εργαστήρια που έχουμε, αλλά κυρίως να γνωριστούν λίγο καλύτερα υπό άλλες συνθήκες απ’ αυτές που έχουν συνηθίσει λόγω ρουτίνας».

Όπως τονίζει η κ. Στάμου, η ιδέα προέκυψε από τις ανάγκες που υπάρχουν για καλύτερη κι αμεσότερη επικοινωνία μεταξύ μεγάλων και μικρών σε μια οικογένεια. «Κατά την περίοδο της εφηβείας η προτεραιότητα του γονιού και του ίδιου του έφηβου είναι διαφορετικές. Δηλαδή το παιδί θέλει να κοινωνικοποιηθεί να κάνει παρέα με τους φίλους του, ενώ οι γονείς θέλουν το παιδί τους να προετοιμάζεται για την μετέπειτα επαγγελματική του πορεία, οπότε θέλουν να έχει έναν πιο δημιουργικό χρόνο και σε αυτά που κάνει να υπάρχει ασφάλεια. Όταν λοιπόν καταφέρνουν να επικοινωνούν με έναν ανοιχτό τρόπο και χωρίς να υπάρχει κριτική από την μια ή την άλλη πλευρά τότε διαπιστώνουμε ότι μπορεί να έχουν έναν κοινό στόχο. Ο έφηβος μπορεί να μάθει μερικά περισσότερα πράγματα για τον εαυτό του κι οι αποφάσεις του να στοχεύουν στην εξέλιξή του».